Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Οι… φίλοι μας οι Ρώσοι! Ο Λαβρόφ χαρακτηρίζει τους πολίτες της ΠΓΔΜ «Μακεδόνες»

«Πολλοί  ‘’Μακεδόνες’’ έχουν αμφιβολίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών». Τάδε έφη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών  Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενους στους πολίτες της ΠΓΔΜ, εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος για την ονομασία της γείτονος.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Interfax, ο Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε πως η Ρωσία δεν τάσσεται υπέρ μιας συγκεκριμένης απόφασης στο επερχόμενο δημοψήφισμα για μετονομασία της ΠΓΔΜ.

«Δεν λέμε τίποτα που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως αναταραχή για αυτή ή άλλη ψηφοφορία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνομιλίες στη Μπάνια Λούκα την Παρασκευή.

«Η νομιμότητα της συμφωνίας μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων, η οποία αποτελεί αντικείμενο του δημοψηφίσματος, αμφισβητείται από πολλές μακεδονικές πολιτικές δυνάμεις», συμπλήρωσε ο ίδιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ

«Αντίθετα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση αγωνίζονται ενεργά υπέρ αυτής της συμφωνίας, παρεμβαίνοντας έτσι στις εσωτερικές υποθέσεις της ΠΓΔΜ», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Πολλοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της ΕΕ, που επισκέφθηκαν πρόσφατα τη Μακεδονία, δήλωσαν δημοσίως ότι υποστηρίζουν τη συμφωνία, είπε.

Παράλληλα, κατά την επίσκεψή του στην Βοσνία - Ερζεγοβίνη ο Σ. Λαβρόφ επισήμανε πως εσωτερικά ζητήματα στην ΠΓΔΜ και στο Κόσσοβο θα πρέπει να λυθούν με βάση τη βούληση των πολιτών της κάθε χώρας, κι όχι μέσω παρεμβάσεων από το εξωτερικό.

«Αν δεν πρόκειται για άμεση παρέμβαση στις εγχώριες υποθέσεις, τότε δεν γνωρίζω καν τι θα μπορούσε να ονομαστεί παρέμβαση», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Send this to a friend