Αθήνα

9 oC

σποραδικές νεφώσεις

Σοκ στο Ντιτρόιτ: Μωρό "πυροβόλησε" δύο τρίχρονα

Ένα μικρό παιδί στο Ντίαρμπορν, της πολιτείας Μίσιγκαν «είχε πρόσβαση σε ένα όπλο» σε ένα σπίτι στα προάστια, όπου λειτουργούσε σαν παιδικός σταθμός,  σύμφωνα με δηλώσεις της η αστυνομίας  και  την τοπική εφημερίδα Detroit Free Press. Το όπλο εκπυρσοκρότησε, τραυματίζοντας δυο παιδιά ηλικίας 3 ετών που ήταν δίπλα του.

Τα δύο παιδιά βρίσκονται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, αφού φέρεται ότι έχουν δεχτεί πυροβολισμούς από το άλλο παιδί σε σπίτι που λειτουργούσε ως παιδικός σταθμός σε προάστιο του Ντιτρόιτ.

Λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι η κατάσταση τους  έχει βελτιωθεί, παραμένοντας όμως, σύμφωνα με τις Αρχές, σοβαρή. Ένα από τα δύο πυροβολήθηκε στον ώμο και το άλλο υπέστη τραυματισμό στο πρόσωπό του, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Detroit Free Press.

Τουλάχιστον το ένα παιδί, αναμένεται ανακάμψει πλήρως, από τα τραύματά του, δήλωσε η αστυνομία.

«Θα προσευχηθούμε αυτά τα δύο μικρά παιδιά να είναι εντάξει», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Ron Haddad σε συνέντευξη Τύπου. «Ωστόσο, μας κλόνισε, είναι μια τραγωδία για ολόκληρη την κοινότητά μας».

Ο Haddad είπε ότι υπήρχαν πολλά άλλα παιδιά στο σπίτι κατά τη στιγμή των πυροβολισμών. Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού το χρησιμοποιεί συχνά για να φροντίζει τα παιδιά των φίλων και της οικογένειας του, σύμφωνα με την αδελφή της, Ashley Escobdeo. «Δεν ήξερα ότι η αδερφή μου είχε όπλο στο σπίτι. Μάλιστα, μισεί τα όπλα, είπε η Escobdeo».

Εκπρόσωποι του Τμήματος Αδειοδότησης και Ρυθμιστικών Υποθέσεων του Μίσιγκαν ανέφεραν στο Detroit News ότι το σπίτι δεν είχε άδεια ως σπίτι φροντίδας παιδιών.

Send this to a friend