
ΔΙΕΘΝΗ
Εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν πραγματοποιήσει στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊού στάσεις εργασίας και είχαν οργανώσει διαμαρτυρίες μπροστά από τις αποθήκες της ζητώντας καλύτερη προστασία
Η Amazon ανακοίνωσε ότι 19.816 εργαζόμενοί της στις ΗΠΑ μολύνθηκαν από κορονοϊό!
Η εταιρεία, που έχει αναπτύξει δικό της σύστημα εντοπισμού των μολύνσεων και διεξάγει “χιλιάδες τεστ την ημέρα”, διέθετε 1,37 εκατομμύριο εργαζόμενους την περίοδο από την 1η Μαρτίου ως τις 19 Σεπτεμβρίου.
Το ποσοστό μολύνσεων μεταξύ των εργαζομένων στην Amazon ανέρχεται σε 1,44%, ενώ για το σύνολο του πληθυσμού των ΗΠΑ το ποσοστό είναι 2,06%, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πανεπιστημίου Τζονς Χόπνκινς, το οποίο καταρτίζει τον απολογισμό των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.
Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνεται το εποχικό προσωπικό της εταιρείας ή όσοι εργαζόμενοι ενδέχεται να μολύνθηκαν από covid-19 εκτός εργασίας.
Στόχος για 50.000 τεστ κάθε μέρα
Η Amazon σκοπεύει να ενισχύσει τις ικανότητές της ώστε να μπορεί να διεξάγει 50.000 τεστ ημερησίως στις αποθήκες και τα επιμελητειακά της κέντρα ως τον Νοέμβριο.
Εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν πραγματοποιήσει στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊού στάσεις εργασίας και είχαν οργανώσει διαμαρτυρίες μπροστά από τις αποθήκες της ζητώντας καλύτερη προστασία από την covid-19.
Η εταιρεία είχε επίσης δεχθεί επικρίσεις επειδή μέχρι τώρα δεν είχε αποκαλύψει πόσοι εργαζόμενοί της έχουν μολυνθεί από κορονοϊό.
“Η Amazon αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία”
“Τώρα γνωρίζουμε για ποιο λόγο η εταιρεία αρνούνταν: η Amazon επέτρεψε στον κορονοϊό να εξαπλωθεί σαν σκόνη στις εγκαταστάσεις της, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται εκεί, καθώς και των οικογένειών τους, των γείτονών τους και των φίλων τους. Η Amazon αποτελεί αναμφισβήτητα απειλή για τη δημόσια υγεία”, κατήγγειλε η Ντάνια Ραχέντρα επικεφαλής της Athena, μιας κολεκτίβας οργανώσεων κατά της Amazon σε ανακοίνωσή της, στην οποία ζήτησε τη διεξαγωγή δημόσιας έρευνας.
Η Amazon έχει διαβεβαιώσει ότι έχει διανείμει περισσότερες από 100 εκατομμύρια μάσκες στους εργαζόμενους της και ότι έχει λάβει μια σειρά μέτρων, όπως η τήρηση των αποστάσεων, στις αποθήκες της, ο έλεγχος της θερμοκρασίας των εργαζομένων και διαδικασίες βαθύ καθαρισμού.
Μη κυβερνητικές οργανώσεις κατηγορούν συχνά την εταιρεία ότι δεν προστατεύει επαρκώς την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων της, παρά τις συνεχείς επενδύσεις, κυρίως στην αυτοματοποίηση πολλών εργασιών.
Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
Κορονοϊός: Θετικοί στον ιό Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια
Καιρός: Πού αναμένονται βροχές σήμερα
ΑΕΚ: Τα highlights του θριάμβου επί της Βόλφσμπουργκ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ροή Ειδήσεων

22/03/2023 | 12:09
Τσίπρας: Μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει κάθε πρόθεση για ιδιωτικοποίηση του νερού
22/03/2023 | 12:04
Η Ώρα των Συνταξιούχων: Λάθος αυξήσεις κατέβαλε ο ΕΦΚΑ – Προεκλογικά παιχνίδια από το υπ. Εργασίας
22/03/2023 | 12:02
Καινούργιου σε Μικρούτσικο για Όλγα Τρέμη: «Σοκ, δεν περίμενα ότι θα έλεγες τέτοιο πράγμα» – «Δεν ήξερα ότι με ηχογραφεί»
22/03/2023 | 11:22
Έλενα Παπαρίζου: «Όλα τα παιδιά γεννιούνται άφυλα, στα 13 μου είχα αμφιβολίες για τη σεξουαλικότητά μου»
22/03/2023 | 11:15
Ηλιούπολη: Συνελήφθη 44χρονος προπονητής Τάε κβον ντο για τον βιασμό τουλάχιστον 5 ανήλικων μαθητριών
22/03/2023 | 10:31
Καλλιθέα: Συνελήφθησαν τέσσερις εργαζόμενοι σε Κέντρο Ειδικής Αγωγής για το παιδί στο παράθυρο του τρίτου ορόφου

22/03/2023 | 10:23
ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που θα εργαστούν την 25η Μαρτίου
22/03/2023 | 10:16
Σοκ στα Γρεβενά: Συνελήφθη 41χρονος πατέρας για τον βιασμό της ανήλικης κόρης του
22/03/2023 | 10:09
Νέα Σμύρνη: Θέμα χρόνου η σύλληψη και του «Ρουσλάν» που βίαζε την 14χρονη – Τι είπε η ανήλικη στους αστυνομικούς

20/03/2023 | 12:10
Καραμανλής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Παραιτήθηκα γιατί στον τομέα πολιτικής μου εποπτείας συνέβη μια ανείπωτη τραγωδία
21/03/2023 | 14:26
Αποτροπιασμός στη Νέα Σμύρνη: Εξέδιδαν 14χρονη από ίδρυμα! Χειροπέδες σε 30χρονο μαστροπό και 3 πελάτες
20/03/2023 | 17:07
Γεραπετρίτης για Τσίπρα: Αυτόματη χάραξη μπορούσε να γίνει από τον τοπικό σταθμό τον οποίο δεν επισκέφθηκε

20/03/2023 | 10:26
Η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας – Η τοποθέτηση Καραμανλή, Χρυσοχοΐδη και Σπίρτζη – Ζητήθηκε να κληθούν και άλλα πρόσωπα
20/03/2023 | 13:31
Γιάννης Κούστας – Δήμητρα Μέρμηγκα: Το νέο υπερπολυτελές τους σπίτι και ο αγιασμός από τον Ιερώνυμο
20/03/2023 | 19:39
Δημοσκόπηση Alco: Στις 3,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και στο 9,3% το ΠΑΣΟΚ – 35% λένε καλύτερη η κυβέρνηση ΝΔ έναντι 27% του ΣΥΡΙΖΑ
21/03/2023 | 12:47
Τέμπη: Ο Λυκουρέζος αποκαλύπτει τις διώξεις που μπορεί να φτάσουν σε πολιτικά πρόσωπα
21/03/2023 | 14:46