Αθήνα

24 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Τέλος τα εμβόλια AstraZeneca στην Ε.Ε. – Τι θα γίνει με όσους έχουν ήδη κλείσει ραντεβού και τις δεύτερες δόσεις

ΔΙΕΘΝΗ

State Department: Τι απαντά για την ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα

Περίπου 100 χώρες εντάχθηκαν στο «Επίπεδο 4» του καταλόγου των ταξιδιωτικών οδηγιών των ΗΠΑ, συμβουλεύοντας τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν σε αυτές, λόγω «του πολύ υψηλού επιπέδου της Covid-19». Ανάμεσα στις χώρες αυτές περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Δείτε επίσης

Παυλάκης: «Το State Department έβγαλε οδηγία να μην έρθουν διακοπές στην Ελλάδα οι Αμερικανοί»

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολιάζοντας την ένταξη της Ελλάδος στην κατηγορία 4 “μην ταξιδέψετε’ των ταξιδιωτικών οδηγιών που εκδίδει, ανέφερε στην ΕΡΤ ότι “έχουμε επικαιροποιήσει τις Ταξιδιωτικές Οδηγίες ώστε να αντικατοπτρίζουν καλύτερα τις επιστημονικές συστάσεις του Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC).

Η κατηγορία στην οποία κατατάσσεται η κάθε χώρα βασίζεται στην τρέχουσα εκτίμηση των συνθηκών εντός της χώρας, η οποία μπορεί να αλλάζει συχνά λόγω της συνεχώς εξελισσόμενης φύσης της απειλής και των στρατηγικών που έχουν υιοθετήσει οι χώρες. Η πανδημία ενέχει άνευ προηγουμένου κινδύνους και οι συμβουλές μας λαμβάνουν υπόψη τα τελευταία δεδομένα σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με το COVID-19.

Δεδομένων των τρεχουσών παγκόσμιων συνθηκών, οι περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται στην κατηγορία 3 ή στην κατηγορία 4. Εξετάζουμε τακτικά τις συνθήκες ασφάλειας σε προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο και θα επικαιροποιούμε τις πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένους προορισμούς όταν αυτό κρίνεται κατάλληλο.”

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έως τις 20 Απριλίου εντασσόταν στην κατηγορία 3 “ξανασκεφτείτε το πριν ταξιδέψετε”. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει πριν από δυο ημέρες ότι βάσει της νέας επικαιροποίησης το 80% των χωρών διεθνώς θα εντάσσονται στην κατηγορία 4.

πηγή: ertnews.gr

Έκαναν σε 23χρονη κατά λάθος έξι δόσεις του εμβολίου της Pfizer!
Γαλλία: Πέθανε στη φυλακή ο «δράκος των Αρδεννών» Μισέλ Φουρνιρέ-Είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία οκτώ νεαρών κοριτσιών
Στις «φλόγες» η Ιερουσαλήμ – Ρουκέτες από Χαμάς σε Ισραήλ, σκληρή απάντηση Νετανιάχου – Τουλάχιστον 20 νεκροί εκ των οποίων 9 παιδιά
Στα δικαστήρια στέλνει η ΕΕ την AstraZeneca – Σε εξέλιξη διαμάχη για τα εμβόλια
Άγριες συγκρούσεις Παλαιστινίων-Ισραηλινών έξω από τέμενος στην Ιερουσαλήμ – Πληροφορίες για εκατοντάδες τραυματίες
Μηδέν θάνατοι από κορoνοϊό σε Αγγλία, Σκωτία, Β. Ιρλανδία τη Δευτέρα