Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άγριες Μέλισσες: Ο Δούκας εξαπολύει κυνηγητό εναντίον του τρομοκρατημένου Θέμελη

ΔΙΕΘΝΗ

Στις κάλπες οι Ελβετοί για την κατάργηση των τελών της δημόσιας τηλεόρασης

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Ελβετοί πολίτες προκειμένου να αποφασίσουν εάν η Ελβετία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα καταργήσει την υποχρεωτική πληρωμή τελών για τη δημόσια

Στις κάλπες προσήλθαν την Κυριακή οι Ελβετοί πολίτες προκειμένου να αποφασίσουν εάν η Ελβετία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα καταργήσει την υποχρεωτική πληρωμή τελών για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Το μέσο ελβετικό νοικοκυριό πληρώνει ετησίως 451 φράγκα (περίπου 390 ευρώ) για την κρατική ραδιοτηλεόραση SRG, η οποία παράγει μερικά από τα ποιοτικότερα προγράμματα στην Ευρώπη. Όμως, με την πάροδο του χρόνου έχει δημιουργήσει μία «αυτοκρατορία» μέσων: Δεκαεπτά ραδιοφωνικούς σταθμούς, επτά τηλεοπτικά κανάλια, και πολλά σάιτ.

Οι υπέρμαχοι της κρατικής ραδιοτηλεόρασης υποστηρίζουν ότι η SRG προσφέρει ενημέρωση, ποιοτική ψυχαγωγία, εξυπηρετεί όλες τις γλωσσικές μειονότητες της χώρας και προωθεί την ελβετική κουλτούρα.

Στον αντίποδα, οι επικριτές των υποχρεωτικών τελών υποστηρίζουν ότι το τεράστιο δίκτυο της SRG επιβαρύνει τους πολίτες και πνίγει τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος δεν έχει περιθώριο να αναπτυχθεί στην ούτως ή άλλως μικρή εγχώρια αγορά των 8,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το δημοψήφισμα δρομολογήθηκε μετά από καμπάνια της δεξιάς, και ειδικά υπέρμαχων της ελεύθερης αγοράς.

 

Με συντριπτική πλειοψηφία, οι Ελβετοί απέρριψαν την πρόταση να καταργηθεί η εισφορά υπέρ της δημόσιας τηλεόρασης και σύμφωνα με τις προβλέψεις του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων gfs.bern, η πρόταση απορρίφθηκε με ποσοστό 71%.

Τουρκία: Ο Ερντογάν χτυπάει πέναλτι α λα «Πίρλο» και ο τερματοφύλακας-βουλευτής το «πνίγει» και λέει και… ευχαριστώ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Προκλητικός Ερντογάν: «Στη Σμύρνη γνωρίζουν καλά τι σημαίνει ομαδικές σφαγές»
Κορονοϊός: «Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο μίας δόσης της Johnson & Johnson» εκτιμά η FDA
Τουρκικά ΜΜΕ: Οι πιλότοι της Ελλάδας έχουν μεγαλώσει με εχθρότητα για την Τουρκία
Ισραήλ: Νόμος επιτρέπει να γίνονται γνωστά τα ονόματα όσων δεν έχουν εμβολιαστεί
Ο Ερντογάν «άλλαξε» την ονομασία του Αιγαίου