Αθήνα

10 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Στο 4,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια!

Στο 4,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε σήμερα τη νέα μείωση της ανεργίας που τον Ιανουάριο έπεσε στο 4,9% -το χαμηλότερο δηλαδή ποσοστό τα τελευταία 8 χρόνια- λέγοντας όμως ότι η γενική κατεύθυνση της αμερικανικής οικονομίας προκαλεί ακόμη "ανησυχίες".

"Είναι η πρώτη φορά που το ποσοστό ανεργία πέφτει κάτω από το 5% εδώ και σχεδόν 8 χρόνια", είπε ο Ομπάμα, υπενθυμίζοντας ότι το 2009 το ποσοστό ανεργίας ήταν διπλάσιο, φτάνοντας το 10%!

"Θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για την πρόοδο που πετύχαμε, ανακάμπτουμε από τη χειρότερη οικονομική κρίση από τη δεκαετία του 1930".

[adsense]

"Το σημαντικότερο όλων είναι ότι η πρόοδος αυτή αρχίζει επιτέλους να μεταφράζεται σε αύξηση των μισθών", συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας ότι το τελευταίο εξάμηνο οι μισθοί αυξάνονται "με τον γρηγορότερο ρυθμό" από την εποχή της κρίσης.

Ο Ομπάμα πάντως παραδέχτηκε ότι πολλοί Αμερικανοί ανησυχούν για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

"Αν δείτε ορισμένες μελέτες, οι άνθρωποι είναι πιο αισιόδοξοι για την κατάστασή τους, για τα οικονομικά τους, όμως έχουν αμφιβολίες για το μέλλον" είπε χαρακτηριστικά, αποδίδοντας το γεγονός αυτό μεταξύ άλλων και στην "κληρονομιά" που άφησαν οι "καταστροφικές επιπτώσεις" της κρίσης του 2007/8.

Send this to a friend