• Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου
  • 21:33

Αθήνα

20 oC

αίθριος καιρός

Στο έλεος της κακοκαιρίας οι ΗΠΑ - Επτά νεκροί και 1624 ακυρώσεις πτήσεων εξαιτίας της χιονοθύελλας

Χάος επικρατεί στις ΗΠΑ από χιονοθύελλα που πλήττει τις μεσοδυτικές Πολιτείες, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα.

Χάος επικρατεί στις ΗΠΑ από χιονοθύελλα που πλήττει τις μεσοδυτικές Πολιτείες, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα.

Η χιονοθύελλα η οποία ξεκίνησε την Κυριακή, προκάλεσε τροχαία δυστυχήματα στα οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι ενώ υπήρξε ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων και διακοπή της λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου Dulles.

Οι μετεωρολόγοι εξέδωσαν προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα που αφορούν εκατομμύρια Αμερικανούς σε 10 Πολιτείες και στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που άρχισε την πορεία του στο Μεξικό, όπου προκάλεσε σφοδρές βροχοπτώσεις, θα πλήξει μια περιοχή έκτασης 2.900 χιλιομέτρων, από το Κολοράντο μέχρι την ανατολική ακτή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνολικά 1.624 πτήσεις προς και από αμερικανικά αεροδρόμια ακυρώθηκαν χθες, οι περισσότερες στα διεθνή αεροδρόμια Ronald Reagan και Ντάλες, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flightaware. Άλλες 3.113 πτήσεις καθυστέρησαν, πολλές από αυτές στο Ρόναλντ Ρίγκαν, στην Ουάσινγκτον.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) έδωσε εντολή να σταματήσουν όλες οι πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο Ντάλες, ενημέρωσε η διεύθυνση του ίδιου. «Η αεροπορική σας εταιρεία θα έχει τις τελευταίες πληροφορίες για το πώς επηρεάζεται η πτήση σας. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας!», αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του αεροδρομίου.

Οι περισσότερες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες προσέφεραν στο επιβατικό κοινό αλλαγές πτήσεων χωρίς επιπλέον χρέωση, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Το Σάββατο, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μιζούρι και τρεις στο Κάνσας σε τροχαία που οφείλονταν στα ακραία καιρικά φαινόμενα, ανέφεραν οι αρχές των δύο Πολιτειών.

Send this to a friend