Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τα έχουν "πάρει" στη Μόσχα και... "βλέπουν" τις ΗΠΑ πίσω από τις διπλωματικές κινήσεις της Ελλάδας

Στο ρωσικό ΥΠΕΞ ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα

Μετά τη χθεσινή στήριξη του Στέιτ Ντιπαρτμεντ στην απόφαση τη;ς Αθήνας, η Μόσχα σήκωσε σήμερα το γάντι και σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι «η Ουάσιγκτον βρίσκεται πίσω από την αντιρωσική απόφαση της κυβέρνησης της Ελλάδας».

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών η απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα είναι αβάσιμη και θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά τις διμερείς σχέσεις. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά δεν παρείχε δικαιολογία για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών τονίζοντας ότι η Μόσχα θεωρεί το περιστατικό απόλυτα αβάσιμο.

«Θεωρούμε ότι αυτή η ενέργεια είναι απολύτως παράλογη, δεν επιβεβαιώνεται από γεγονότα από την ελληνική πλευρά η οποία έρχεται σε αντίθεση με τη φύση των διμερών σχέσεών μας και είναι ικανή να προκαλέσει σοβαρές ζημιές», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο και προσθέτει ότι κάλεσε τον Έλληνα πρεσβευτή, Ανδρέα Φρυγάνα, για να διαμαρτυρηθεί για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών και να ενημερωθεί για τις επόμενες κινήσεις της Μόσχας.

Στο ρωσικό ΥΠΕΞ ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα

Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη σήμερα ο Ελληνας πρεσβευτής στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, όπως μεταδίδει ο Ant1.

Ο κ. Φρυγανάς εκλήθη για να συζητήσουν το θέμα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα και να ενημερωθεί για τις επόμενες κινήσεις της Μόσχας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ant1, ο Έλληνας πρεσβευτής είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον  διευθυντή της 4ης Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του Υπουργείου και στη συνέχεια αποχώρησε.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών βλέπει τις ΗΠΑ πίσω από την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, όπως μεταδίδει το Sputnik. Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών είναι αβάσιμη και θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά τις διμερείς σχέσεις, αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Send this to a friend