Αθήνα

13 oC

ελαφρές νεφώσεις

Στους 56 οι νεκροί από τον κοροναϊό με πάνω από 1.975 κρούσματα – Σε καραντίνα πόλεις της Κίνας

Σύμφωνα με το Κινέζικο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από τον κοροναϊό ανέρχεται σε 56, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 1.975 κρούσματα μέχρι και το Σάββατο.

Σύμφωνα με το Κινέζικο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από τον κοροναϊό ανέρχεται σε 56, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 1.975 κρούσματα μέχρι και το Σάββατο.

Νωρίτερα η επαρχία Χουμπέι, όπου ξέσπασε ο ιός, ανακοίνωσε 13 νέους θανάτους, ενώ επίσης στην Σαγκάη καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος.

Την ίδια στιγμή, η πόλη Τιαντζίν στην βόρεια Κίνα θα αναστείλει τα υπεραστικά δρομολόγια λεωφορείων από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού, ανέφερε σήμερα η επίσημη εφημερίδα People's Daily. Το δημοσίευμα, που επικαλείται την απόφαση που έλαβε η Δημοτική Επιτροπή Μεταφορών της Τιαντζίν, δεν αναφέρει πότε θα επανέλθουν τα δρομολόγια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Παράλληλα, περιορισμούς στην πρόσβαση προς την κινεζική πόλη Σαντόου, την πρώτη που βρίσκεται έξω από το επίκεντρο του νέου κοροναϊού στην Ουχάν (κεντρική Κίνα), ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Από τα μεσάνυκτα (τοπική ώρα, 18.00 ώρα Ελλάδας), έχει απαγορευθεί η πρόσβαση σε όλα τα αυτοκίνητα που δεν κρίνεται απαραίτητο να κυκλοφορούν, στη Σαντόου, μια πόλη με περισσότερους από 5 εκατομμύρια κατοίκους που βρίσκεται σε απόσταση 1.000 και πλέον χιλιομέτρων νότια της Ουχάν, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Επιπλέον, τα δημοφιλή θεματικά πάρκα Disneyland και Ocean Park στο Χονγκ Κονγκ θα κλείσουν για την αποτροπή εξάπλωσης του θανατηφόρου κοροναϊού.

Πάντως, τα ξενοδοχεία που βρίσκονται εντός της Hong Kong Disneyland θα συνεχίζουν να λειτουργούν.

Σημειώνεται, πως οι επταήμερες γιορτές της κινεζικής πρωτοχρονιάς ξεκίνησαν στην Κίνα την Παρασκευή, μια χρονική περίοδος όπου τα θεματικά πάρκα κατακλύζονται με τουρίστες.

Send this to a friend