ΔΙΕΘΝΗ
Συναγερμός έχει σημάνει στη Νότια Κορέα, καθώς ο Πρόεδρος Γιουν Σουκ Γέολ, κήρυξε σήμερα Τρίτη 03 Δεκεμβρίου 2024, στρατιωτικό νόμο στην χώρα, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι «ελέγχει το κοινοβούλιο» και ότι συνεργάζεται με την Βόρεια Κορέα.
O ίδιος, σε ένα έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμα είπε χαρακτηριστικά ότι: «Θα εκκαθαρίσουμε κάθε στοιχείο που έχει σχέσεις με την Βόρεια Κορέα».
Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος – του οποίου το ποσοστό αποδοχής μειώθηκε τους τελευταίους μήνες – δυσκολεύεται να προωθήσει την ατζέντα του ενάντια σε ένα κοινοβούλιο που ελέγχεται από την αντιπολίτευση από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2022.
Το συντηρητικό Κόμμα του Γιουν «Δύναμη του Λαού» («People Power») είχε έρθει σε σφοδρή αντιπαράθεση με το φιλελεύθερο αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα, σχετικά με το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.
Επίσης, έχει απορρίψει εκκλήσεις για ανεξάρτητες έρευνες για σκάνδαλα που αφορούν τη σύζυγό του και ανώτατους αξιωματούχους, προκαλώντας έντονες επικρίσεις από τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Το Δημοκρατικό Κόμμα φέρεται να συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση των βουλευτών του μετά την ανακοίνωση του Γιουν.
Ροή Ειδήσεων
15/01/2025 | 21:50
Επιστρέφει στη Βουλή ο Γιώργος Αμυράς – Θα λάβει τη βουλευτική έδρα του Κώστα Τασούλα όταν παραιτηθεί
15/01/2025 | 21:48
Μοιρασιά στο ΟΑΚΑ με… ωραίο τον «μοιραίο» Πασχαλάκη – Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1
15/01/2025 | 21:40
Ρωσία και Ουκρανία αντήλλαξαν 25 αιχμαλώτους πολέμου ύστερα από διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση των ΗΑΕ
15/01/2025 | 21:20
Νότια Κορέα: Άγνωστος αυτοπυρπολήθηκε κοντά στην υπηρεσία έρευνας όπου κρατείται ο συλληφθείς πρώην πρόεδρος της χώρας
15/01/2025 | 21:10
Γαλλία: Δεκάδες συνδικάτα αποχωρούν από το «X» ανησυχώντας για τις «δημοκρατικές παρεκκλίσεις» του Έλον Μασκ
15/01/2025 | 21:00
Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου: Ανδρέας Λινός και Άγγελος Ρεπαπής στο Φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης
15/01/2025 | 20:53
Bloomberg: Ο Πούτιν θα απαιτήσει από την Ουκρανία να μην γίνει ποτέ μέλος του NATO
15/01/2025 | 07:43
«Πρεμιέρα» για τις ανέπαφες πληρωμές σε μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ – Τα οφέλη για τον επιβάτη
14/01/2025 | 20:45
«Ο ιδιοκτήτης του Can Can μου έκανε δώρο τον Χριστοδουλόπουλο, να διώχνει τους καλλιτέχνες να τους παίρνουμε εμείς»
14/01/2025 | 08:16