• Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου
  • 01:25

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την χαμένη πτήση ΜΗ370: Ο πιλότος δεν ήθελε να βρεθεί ποτέ το αεροπλάνο!

Πέρασαν κιόλας τέσσερα χρόνια από την ημέρα που η πτήση MH370 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, αφήνοντας πίσω της ένα τεράστιο ερωτηματικό για το τι θα μπορούσε να έχει απογίνει με τους επιβάτες και τα πιθανά συντρίμμια της.

Μια ομάδα διεθνώς αναγνωρισμένων εμπειρογνωμόνων στον τομέα των αερομεταφορών επιχειρεί να ρίξει φως στο θρίλερ της μοιραίας πτήσης, αποκαλύπτοντας συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την πτήση σε τηλεοπτική εκπομπή.

Συμφωνούν όλοι ότι το ενδεχόμενο να είναι δυστύχημα έχει μία στο τρισεκατομμύριο πιθανότητες, αφού Υποστηρίζουν ότι ο πιλότος Zaharie Amad Shah έριξε σκόπιμα το αεροπλάνο.

Ο ερευνητής αεροπορικών δυστυχημάτων Larry Vance πιστεύει ότι ο πιλότος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και οδήγησε το αεροπλάνο στο πιο απομακρυσμένο σημείο για να εξαφανιστεί. «Δυστυχώς σκότωσε και όσους επέβαιναν στην πτήση MH370 και το έκανε σκόπιμα».

Ο πρώην επικεφαλής του Γραφείου Ασφάλειας Μεταφορών της Αυστραλίας Martin Dolan υπογράμμισε ότι ήταν σχεδιασμένη ενέργεια. «Ήταν σκόπιμο και έγινε σε παρατεταμένο χρονικό διάστημα».
Ο πιλότος Zaharie Amad Shah, σύμφωνα με τον πιλότο Boeing 777 και εκπαιδευτή Simon Hardy, απέφευγε να ανιχνεύεται το αεροπλάνο από το μαλαισιανό ή ταϊλανδέζικο στρατιωτικό ραντάρ πετώντας στα σύνορα. Διέσχιζε και πετούσε στα σύνορα του εναέριου χώρου κάθε χώρας.

«Έμπαινε και έβγαινε από αυτές τις δύο χώρες. Οπότε οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν ενοχλήθηκαν από το μυστήριο αεροπλάνο. Αν μου ανέθεταν να προσπαθήσω να εξαφανίσω ένα Boeing 777, θα έκανα ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Είναι πολύ ακριβής πτήση γιατί έκανα τη δουλειά και ξέρουμε ότι ο στρατός δεν αναχαίτισε το αεροπλάνο».

Το αντίο του πιλότου της MH370

Αφού έφτιαξαν το πραγματικό σχέδιο πτήσης της MH370, o Simon Hardy έκανε μια ανατριχιαστική ανακάλυψη. Ο πιλότος έκανε μια ανεξήγητη και περίεργη στροφή για να πετάξει πάνω από την πατρίδα του στο Penang.

«Πέρασα πολύ καιρό να σκέφτομαι τι θα μπορούσε να είναι αυτό. Τι τεχνικός λόγος θα μπορούσε να υπάρχει. Και μετά από μήνες πήρα την απάντηση. Κάποιος κοίταζε από το παράθυρο. Μπορεί να είναι ένα συναισθηματικό αντίο ή ένα συναισθηματικό αντίο στην πατρίδα του».

Ο πρώην επικεφαλής του Γραφείου Ασφάλειας Μεταφορών της Αυστραλίας Martin Dolan πρωτοστάτησε στη διετή έρευνα για τη μοιραία πτήση MH370. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μια ζώνη αναζήτησης που κάλυψε 120.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα θάλασσας.

Αποτελεί τη μεγαλύτερη έρευνα στην ιστορία των αερομεταφορών και σταμάτησε τον περασμένο Ιανουάριο. Η περιοχή αναζήτησης βασίστηκε στην υπόθεση ότι η πτήση MH370 έκανε μια απότομη, ανεξέλεγκτη βουτιά θανάτου.

Η υπόθεση αμφισβητήθηκε από τον Hardy και τον Vance που πιστεύουν ότι το αεροπλάνο καταστράφηκε σε προγραμματισμένη προσγείωση. Ο Vance πιστεύει ότι το μεγαλύτερο τμήμα του αεροπλάνου παραμένει ανέπαφο.

«Αν δεν καταλήξουμε να βρούμε το αεροπλάνο στην περιοχή αναζήτησης, τότε το συμπέρασμα θα είναι ότι εστιάσουμε σε λάθος πράγματα», παραδέχτηκε ο Dolan. Αν και η ομάδα εμπειρογνωμόνων υποστηρίζει ότι δεν είναι απαραίτητο να βρεθεί το αεροπλάνο, είναι βέβαιοι ότι θα βρεθούν τα συντρίμμια.

Send this to a friend