Αθήνα

30 oC

ελαφρές νεφώσεις

Συναγερμός στα γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη – Εκκενώθηκαν μετά από απειλή για βόμβα (ΒΙΝΤΕΟ)

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου στη Νέα Υόρκη.

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου στη Νέα Υόρκη.

Αμέσως υπήρξε άμεση κινητοποίηση από τις αστυνομικές δυνάμεις, και τα γραφεία του CNN εκκενώθηκαν για περισσότερο από μια ώρα μετά το τηλεφώνημα αγνώστου, ο οποίος είπε ότι πέντε βόμβες είχαν τοποθετηθεί στο κτίριο του Time Warner Center. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία το δίκτυο αναγκάστηκε να διακόψει το πρόγραμμά του.

Είναι "όλα εντάξει" διαβεβαίωσε η αστυνομία λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, μετά την έρευνα του κτιρίου από αρκετές δεκάδες αστυνομικούς. Τίποτε ύποπτο δεν βρέθηκε, σύμφωνα με το CNN.

Είχε προηγηθεί ο "αποκλεισμός της περιμέτρου στο Columbus Circle και η εκκένωση του κτιρίου για να ερευνηθεί όλο το κτίριο", όπως δήλωσε ο ερευνητής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Χάμπερτ Ρέγιες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών είχε αποκλειστεί από την αστυνομία, καθώς ομάδες πυροτεχνουργών έκαναν ελέγχους στο κτιριακό συγκρότημα.

Η τηλεφωνική κλήση έγινε γύρω στις 10 το βράδυ και το δίκτυο ειδήσεων άλλαξε για λίγο το πρόγραμμά του, ενώ δημοσιογράφοι, υπάλληλοι και περαστικοί στέκονταν πίσω από τα αστυνομικά οδοφράγματα έξω από το κτίριο.

Μονάδες πυροτεχνουργών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης ήταν σε κατάσταση αναμονής σε περίπτωση εντοπισμού εκρηκτικών μηχανισμών.

Το γραφείο του δικτύου στο Time Warner Center εκκενώθηκε τον Οκτώβριο μετά τον εντοπισμό ενός πακέτου που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό και είχε ως παραλήπτη τον πρώην διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν, συνεργάτη του δικτύου.

Send this to a friend