Αθήνα

10 oC

αραιές νεφώσεις

Συναγερμός στην Ευρώπη: Αυξάνονται τα κρούσματα του κοροναϊού -Τρία στη Γαλλία, αλάρμ στην Αυστρία

Με τα κρούσματα να αυξάνονται την «πόρτα» της Ευρώπης χτυπά πλέον ο νέος κοροναϊός (2019-nCoV),με κρούσματα να καταγράφονται στη Γαλλία και να εξετάζεται ύποπτη περίπτωση ασθενούς και στην Αυστρία.

Με τα κρούσματα να αυξάνονται την «πόρτα» της Ευρώπης χτυπά πλέον ο νέος κοροναϊός (2019-nCoV),με κρούσματα να καταγράφονται στη Γαλλία και να εξετάζεται ύποπτη περίπτωση ασθενούς και στην Αυστρία.

Όπως αναφέρει το Russia Today, μια Κινέζα αεροσυνοδός νοσηλεύεται στη Βιέννη με συμπτώματα γρίπης και εξετάζεται για τον νέο κοροναϊό. Κατά τις ίδιες πηγές, η αεροσυνοδός είχε πρόσφατα ταξιδέψει στην Ουχάν, την πόλη - «πηγή» του νέου κοροναϊού και οι Αρχές της Βιέννης υποπτεύονται ότι ίσως να φέρει τον κοροναϊό.

Πάντως η Γαλλία μέχρι στιγμής παραμένει η μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου έχουν επιβεβαιωθεί τρία κρούσματα κοροναϊού. Σύμφωνα με το RT, τα περιστατικά κοροναϊού στη Γαλλία αυξήθηκαν σε τρία, κάτι που επιβεβαίωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Την ίδια στιγμή, τα κρούσματα κοροναϊού σε όλο τον κόσμο έσπασαν το φράγμα των 2.000. Τα περισσότερα περιστατικά έχουν καταγραφεί στην Κίνα, όμως ο κοροναϊός έχει ήδη περάσει τα σύνορα. Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν επίσημες αναφορές για τρίτο κρούσμα κοροναϊού στις ΗΠΑ, ενώ χθες σήμανε συναγερμός και στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές, οι δυο από τους τρεις ασθενείς με κοροναϊό -εκτός απροόπτου, και ο τρίτος- είχαν επισκεφθεί πρόσφατα την Κίνα. Η υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζέν εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι οι γαλλικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τους ασθενείς μετά την επιστροφή τους στη Γαλλία.

«Εχουμε σήμερα τα πρώτα ευρωπαϊκά κρούσματα κοροναϊού, πιθανότατα επειδή εφαρμόσαμε πολύ γρήγορα τους ελέγχους και ήμασταν σε θέση να τα εντοπίσουμε. Πρέπει να χειριζόμαστε μια επιδημία με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε μια πυρκαγιά, να εντοπίζουμε πολύ γρήγορα την εστία" και "να την περιορίζουμε το συντομότερο δυνατόν» πρόσθεσε.

Send this to a friend