Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη! Βίντεο-σοκ από την κατάρρευση οκταώροφου κτιρίου - Ένας νεκρός, 4 εγκλωβισμένοι (vid)

Το κτίριο που κατέρρευσε βρισκόταν  στην συνοικία Καρτάλ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, μεταξύ Μάλτεπε και Πεντίκ.

Το κτίριο που κατέρρευσε βρισκόταν  στην συνοικία Καρτάλ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, μεταξύ Μάλτεπε και Πεντίκ.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία μιλούν για ένα νεκρό, ενώ μία γυναίκα ανασύρθηκε τραυματισμένη από τα ερείπια, και τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχουν εγκλωβιστεί.

Απίστευτες είναι οι τελευταίες πληροφορίες που αναφέρουν ότι το κτίριο είχε ανεγερθεί το 1992 με άδεια πέντε ορόφων, και στην πορεία προστέθηκαν αυθαίρετα άλλοι τρεις όροφοι. Χωρίς άδεια, μάλιστα, λειτουργούσε και βιοτεχνία στο υπόγειο του κτιρίου.

Βίντεο της εφημερίδας Cumhuriyet που είδε το φως της δημοσιότητας και καταγράφει τη στιγμή της κατάρρευσης της οκταώροφης πολυκατοικίας στην Κωνσταντινούπολη, σοκάρει με τις εικόνες του.

Οι περαστικοί να περνούν αμέριμνοι και την επόμενη στιγμή το κτίριο καταρρέει σα να ήταν χάρτινο, ενώ οι άνθρωποι τρέχουν να σωθούν.

Εντωμεταξύ τα σωστικά συνεργεία κάνουν αγώνα δρόμου για να ανασύρουν εγκλωβισμένους κάτω από τα ερείπια, ενώ δεν έχουν επιβεβαιωθεί πληροφορίες ότι της κατάρρευσης προηγήθηκε έκρηξη.

Όπως αναφέρει η Hurriyet, η κατάρρευση της πολυκατοικίας προκλήθηκε από έκρηξη. Ωστόσο, ο διοικητή της περιφέρειας, μιλώντας στο δίκτυο NTV υποστήριξε ότι κατέρρευσε λόγω της παλαιότητάς του.

«Στο υπόγειο του κτιρίου λειτουργούσε βιοτεχνία ενδυμάτων, όπου εργάζονται περίπου 20 άτομα. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες για την κατάστασή τους. Δεν γνωρίζουμε πόσοι είναι νεκροί. Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν σημειώθηκε έκρηξη, το κτίριο έπεσε από μόνο του, επειδή ήταν πολύ παλιό», σημείωσε ο διοικητής στο NTV.

Την ώρα της κατάρρευσης η βιοτεχνία ήταν άδεια.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και σωστικά συνεργεία, τα οποία δίνουν μάχη για τους παγιδευμένους.

https://twitter.com/GencagaGunay/status/1093142295095005184

Send this to a friend