• Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου
  • 23:14

Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Συνελήφθη εκ νέου παλιός τρομοκράτης

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΟΥΣΜΑΝ ΚΑΝ

Οι βρετανικές αρχές συνέλαβαν ξανά έναν 34χρονο ο οποίος φέρεται να ήταν συνεργάτης του γνωστού τρομοκράτη Ουσμάν Καν.

Οι βρετανικές αρχές συνέλαβαν ξανά έναν 34χρονο ο οποίος φέρεται να ήταν συνεργάτης του γνωστού τρομοκράτη Ουσμάν Καν.

Ο Ναζάμ Χουσέιν είχε θεωρηθεί ύποπτος για προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας, είχε φυλακιστεί μαζί με τον Ουσμάν Καν, το 2012 και είχε αποφυλακιστεί μαζί του, υπό όρους, μετά από έφεση για μείωση της ποινής τους.

Η σύλληψη του 34χρονου υπόπτου, στα Μίνλταντς, έγινε στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές σε άλλους καταδικασμένους τρομοκράτες που αποφυλακίστηκαν υπό όρους, όπως ο Καν, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες επιθέσεις σαν αυτή της Παρασκευής και να εξαλειφθούν αντίστοιχες απειλές.

Ο Χουσεΐν, που δεν είχε σχέση με το χτύπημα στη Γέφυρα του Λονδίνου, ήταν ένας από τους υπό παρακολούθηση 74 καταδικασμένους τρομοκράτες, γύρω από τους οποίους σφίγγει ο κλοιός των αρχών, εξαιτίας του περιστατικού της Παρασκευής. Παρόμοιες, επείγουσες έρευνες της αντιτρομοκρατικής έγιναν και σε άλλους έξι συλληφθέντες που συμμετείχαν στην ομάδα, η οποία επρόκειτο να επιτεθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και οι οποίοι τελικά αφέθηκαν πριν να ολοκληρώσουν την ποινή τους.

Σύμφωνα με την Telegraph, οι συγκεκριμένες έρευνες αναμένεται να οδηγήσουν έναν σημαντικό αριθμό υπόπτων ξανά στην φυλακή, τις επόμενες μέρες, καθώς θα συνεχίζεται η επιχείρηση παρακολουθήσεων. Η εφημερίδα επικαλείται πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις οποίες, εξετάζονται επισταμένα οι εγκληματίες και αναμένονται άμεσα σχετικές εκθέσεις στο γραφείο του υπουργού Ρόμπερτ Μπάκλαντ, προκειμένου να επιβεβαιωθεί εάν οι άδειες υπό όρους δόθηκαν σύμφωνα με όσα προβλέπονται.

Μιλώντας σήμερα Δευτέρα στο BBC, o Μπάκλαντ επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν αυστηρότερες ποινές για τους έγκλειστους που έχουν καταδικαστεί για αδικήματα τρομοκρατίας ή εξτρεμισμού. Εξάλλου, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σε συνέντευξη την Κυριακή, στο BBC, ότι η κυβέρνηση επανεξετάζει τους όρους αποφυλάκισης των 74 τζιχαντιστών, που έχουν αφεθεί πριν ολοκληρώσουν την ποινή τους.

Η υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης της Παρασκευής έχει μεταφερθεί στην προεκλογική αρένα, καθώς ο πρωθυπουργός σε συνεντεύξεις του, επέρριψε ευθύνες στους νόμους που εισήγαγε η «αριστερή κυβέρνηση» και οδήγησαν στο δρόμο τον δράστη Ουσμάν Καν, πριν να ολοκληρώσει την ποινή του.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών είπε με τη σειρά του ότι για την επίθεση ευθύνονται οι περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες και προειδοποίησε ότι οι πολίτες δεν μπορούν να παραμένουν ασφαλείς «με φθηνούς τρόπους».

Send this to a friend