Αθήνα

9 oC

αραιές νεφώσεις

Συντριβή Ουκρανικού Boeing 737 στο Ιράν: Βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους - Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Στοιχεία για τα αίτια της τραγωδίας με τη συντριβή του Boeing 737 στο Ιράν αναμένεται να έρθουν στο φως καθώς οι διασώστες εντόπισαν το μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

Στοιχεία για τα αίτια της τραγωδίας με τη συντριβή του Boeing 737 στο Ιράν αναμένεται να έρθουν στο φως καθώς οι διασώστες εντόπισαν το μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

Το Boeing 737 της εταιρείας Ukraine International Airlines συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης. Το κρατικό κανάλι του Ιράν μετέδωσε ότι οι διασώστες βρήκαν ένα μαύρο κουτί από το αεροσκάφος.

Tις δραματικές τελευταίες στιγμές του Boeing 737 λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης κατέγραψε ερασιτεχνική κάμερα.

Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση και τον ουκρανό πρωθυπουργό, στο ουκρανικό αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 176 άνθρωποι -167 επιβάτες και εννέα μέλη πληρώματος-- εκ των οποίων 32 αλλοδαποί.

Από την πλευρά της η ουκρανική πρεσβεία στο Ιράν ανακοίνωσε ότι η συντριβή του αεροσκάφους οφείλεται σε βλάβη στον κινητήρα του και δεν σχετίζεται με τρομοκρατία.

Προς το παρόν η Ukraine International Airlines (UIA) δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση για το συμβάν, το οποίο είναι το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα για την εταιρεία.

Το αεροσκάφος των ουκρανικών αερογραμμών δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου

Το Boeing 737 της εταιρείας Ukraine International Airlines δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αξιωματούχο της ιρανικής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Χασάν Ρεζαεΐφάρ, γενικός διευθυντής της επιτροπής της υπηρεσίας που ερευνά τα αεροπορικά δυστυχήματα.

Η στιγμή της συντριβής 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Send this to a friend