«Τα γυρίζει» ο Μπέπε Γκρίλο: Μετακόμισε από τον ευρωσκεπτικιστή Φάρατζ στον φιλελεύθερο Φερχόφστατ

Με ηλεκτρονική ψήφο τους, επικύρωσαν την αλλαγή ευρωομάδας που πρότεινε την Κυριακή ο ιδρυτής του κινήματος Μπέπε Γκρίλο, τα μέλη του κινήματος Πέντε Αστέρων.

Συγκεκριμένα ψήφισαν 40. 654 άτομα και το 78,5% εκφράσθηκε, μέσω του Ιντερνετ, υπέρ της «μετακόμισης» από την ομάδα του Νάιτζελ Φάρατζ, σε εκείνη της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών.

Ο Γκρίλο είχε εξηγήσει από χθες ότι η επιλογή αυτή οφείλεται στο ότι οι ευρωβουλευτές του Φάρατζ, μετά τη νίκη του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα, έχουν πλέον πετύχει τον πολιτικό τους στόχο και στη νέα νομοθετική περίοδο πιθανότατα δεν θα βρίσκονται πλέον στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μέρος των ευρωβουλευτών και βουλευτών του Γκρίλο εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με την νέα επιλογή, αλλά ο αντιπρόεδρος της ιταλικής βουλής και στέλεχος των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε ότι «η πολιτική γραμμή του κινήματος σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά θέματα δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε στο ελάχιστο».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μπέπε Γκρίλο με την κίνησή του αυτή θέλει και να προσπαθήσει να επηρεάσει την εκλογή του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δημιουργώντας νέες ισορροπίες και πολιτικά δεδομένα.

Δείτε επίσης

Ο εφιάλτης του 2001 ξανά ζωντανεύει; 3000 ένοπλοι Αλβανοί μπήκαν στο Τέτοβο

Μια εξαιρετικά ανησυχητική πληροφορία μεταδίδουν δημοσιογράφοι σύμφωνα με τους οποίους μαζική μετακίνηση 3.000 Αλβανών ενόπλων από το Κοσυφοπέδιο στο Τέτοβο των Σκοπίων κατέγραψαν οι βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *