Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

Τα Σκόπια απάντησαν στον Καμμένο για τα περί εξαγοράς Βουλευτών - Η ανάρτηση του Σκοπιανού κυβερνητικού εκπροσώπου

Το VMRO-DPMNE απέπεμψε τους επτά βουλευτές του που ψήφισαν «ναι» στην πρόταση της κυβέρνησης Ζάεφ για να ξεκινήσει η συνταγματική αναθεώρηση για να κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία η αντιπολίτευση συνεδρίασε και αποφάσισε την αποπομπή των επτά βουλευτών που ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. «Οι επτά βουλευτές που ενήργησαν κόντρα στη θέση του κόμματος και των πολιτών απογοήτευσαν εμένα, το κόμμα και την πατρίδα. Πρέπει να ζήσουν με αυτό. Για αυτό η εκτελεστική επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως και τους απέκλεισε από το κόμμα», δήλωσε ο ηγέτης του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μιτσκόσκι.

Όπως ανέφερε, σε ορισμένους υποσχέθηκαν αμνηστία: «Ισως να έπεσαν και μετρητά στο τραπέζι, αλλά σαν άνθρωπος δεν μπορώ να δικαιολογήσω ή να κατανοήσω τις ενέργειές τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σημειώνεται ότι πριν από την ψηφοφορία το κόμμα κατήγγειλε ότι βουλευτές χρηματίστηκαν με 2 εκατ. ευρώ για να στηρίξουν την πρόταση της κυβέρνησης.

Μάλιστα, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε όσα κατήγγειλε η αντιπολίτευση με το εξής μήνυμα:

«Ποιος θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας οποίος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές προφυλακίζεται και οποίος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000€ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι» έγραψε στο twitter, ενώ ο Τσίπρας πανηγύριζε και έστελνε συγχαρητήρια στον Ζάεφ.

«Παρακαλώ ενημερωθείτε ότι μοιραστήκατε fake news που ήδη έχουν διαψευστεί επίσημα από την κυβέρνησή μας. Στο πνεύμα της δημοκρατίας και της καλής διπλωματίας, ας δουλέψουμε για τη φιλία ανάμεσα στις χώρες μας», ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου των Σκοπίων, Μίλε Μποσνιακόφσκι στον Πάνο Καμμένο.

 

Send this to a friend