• Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου
  • 02:34

Αθήνα

3 oC

ελαφρές νεφώσεις

Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη- Η στιγμή που μεταφέρουν τα παιδιά στην επιφάνεια!

Ήταν από τις περιπτώσεις που ο άνθρωπος τα κατάφερε απέναντι στη Φύση, με τους διασώστες να καταφέρνουν να βγάλουν σώα τα 12 παιδιά και τον 25χρονο προπονητή τους μέσα από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, όπου είχαν εγκλωβιστεί για πάνω από 2 εβδομάδες.

Το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) της Τρίτης (10.07.2018), η μεγάλη επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το εσωτερικό του σπηλαίου είναι συγκλονιστικές.

«Ορισμένα κοιμούνταν, άλλα κουνούσαν τα δάχτυλά τους ζαλισμένα. Αλλά ανέπνεαν» είπε ο Τσαϊγανάντα Πιρανάρονγκ, ο τελευταίος δύτης που βγήκε από τη σπηλιά μετά τη διάσωση των 12 μικρών ποδοσφαιριστών και του προπονητή τους οι οποίοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι για περισσότερες από δύο εβδομάδες.

«Η δουλειά μου ήταν να τα οδηγήσω στην έξοδο», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι «τα παιδιά ήταν δεμένα σε ένα φορείο».

Γιατροί είχαν πάρει θέση κατά μήκος της διαδρομής για να τα εξετάζουν κατά διαστήματα και να διαπιστώνουν σε τι κατάσταση βρίσκονταν.

Το χρονικό

Η ποδοσφαιρική ομάδα «Αγριόχοιροι» και ο προπονητής τους παγιδεύτηκαν στις 23 Ιουνίου, όταν καταιγίδα πλημμύρισε τις σήραγγες , την ώρα που εξερευνούσαν το σύμπλεγμα σπηλαίων στη βόρεια επαρχία Τσιάνγκ Ράι, έπειτα από ποδοσφαιρική προπόνηση.

Βρετανοί δύτες ανακάλυψαν τους 13 τη Δευτέρα της περασμένης εβδομάδας, πεινασμένους και στριμωγμένους στο σκοτάδι, σ’ έναν εν μέρει πλημμυρισμένο θάλαμο, αρκετά χιλιόμετρα μέσα στο σύμπλεγμα. Αφού επί ημέρες σχεδίαζαν πώς θα τους απομακρύνουν, η επιχείρηση διάσωσης άρχισε την Κυριακή.

Οι πανηγυρισμοί για τη διάσωση μετριάζονται από τη θλίψη για την απώλεια ενός πρώην δύτη του ταϊλανδέζικου Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη Παρασκευή, στη διάρκεια αποστολής ανεφοδιασμού των παιδιών μέσα στο σπήλαιο.

Send this to a friend