Αθήνα

12 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Να γιατί δεν αποχωρεί οικειοθελώς ο Τριαντάφυλλος – Η ρήτρα για τα μισά λεφτά στο συμβόλαιο (vid)

ΔΙΕΘΝΗ

Ουπς… Μέρκελ: “Θα ανακληθούν όλοι οι νόμοι που ψηφίστηκαν”

Τι είπε η Ανγκελα Μέρκελ περά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, όλοι θα πρέπει να οικειοποιηθούν αυτά που συμφωνήθηκαν σήμερα. Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν περάσει από την ελληνική βουλή τα προαπαιτούμενα. ΦΠΑ, Συνταξιοδοτικό σύστημα, αναμόρφωση της ΕΛΣΤΑΤ, εργασιακά, φορολογικό σύστημα ΦΠΑ, επαναλειτουργία τραπεζών και […]

Τι είπε η Ανγκελα Μέρκελ περά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες

 • Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, όλοι θα πρέπει να οικειοποιηθούν αυτά που συμφωνήθηκαν σήμερα.
 • Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν περάσει από την ελληνική βουλή τα προαπαιτούμενα. ΦΠΑ, Συνταξιοδοτικό σύστημα, αναμόρφωση της ΕΛΣΤΑΤ, εργασιακά, φορολογικό σύστημα ΦΠΑ, επαναλειτουργία τραπεζών και αναμόρφωση κώδικα δημόσιας διοίκησης.
 • Όλα αυτά πρέπει να νομοθετηθούν μέχρι την επόμενη Τετάρτη, μετά η ελληνική βουλή θα ψηφίσει όλη τη συμφωνία, μετά το Eurogroup θα τα επικυρώσει και μετά το Γερμανικό κοινοβούλιο θα κυρώσει τη συμφωνία.
 • Πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές και σε άλλα πεδία. Ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις αγορά εργασίας.
 • Το πρόγραμμα είναι 86 δισ. Θα συζητήσουμε και για τη βιωσιμότητα του χρέους. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της ίδρυσης του ταμείο των 50 δισ. το οποίο θα δουλεύει υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση και τα περιουσιακά του στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν και για τη απομείωση του χρέος.
 • Τα 2,5 δισ. Θα πάνε σε άμεσες επενδύσεις. Το νέο αυτό εργαλείο θα συσταθεί άμεσα και θα παραταθεί σε αρκετά μεγάλο διάστημα. Θα συμπεριλάβει και τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών.
 • Στο παρελθόν υπήρχαν πολύ σημαντικές δυσκολίες υλοποίησης του προγράμματος. Για την ανθρωπιστική κρίση θέλουμε να υποστηρίξουμε την ελληνική κυβέρνηση.
 • Θα ανακληθούν οι νόμοι που ψηφίστηκαν στην Ελλάδα στις αρχές του έτους
 • Όπως ξέρετε η κατάσταση είναι πολύ έντονη στην Ελλάδα αλλά νομίζω ότι υπάρχει ομοφωνία για να περάσουν τα μέτρα στη Βουλή
 • Οι Έλληνες διατράνωσαν την επιθυμία τους να παραμείνουν μέλη της ευρωζώνης. Ταυτόχρονα πρέπει να βρεθούν και βρέθηκαν ευρείες πλειοψηφίες στο ελληνικό κοινοβούλιο.
 • Είναι σημαντικό να ενισχυθεί και η διακυβέρνηση στην Ελλάδα μέσω του εκσυγχρονισμού του δημόσιου και η αποπολιτικοποίησή του.
 • Το πρόγραμμα ευθυγραμμίζεται με τα προγράμματα που εφαρμόσαμε σε άλλες χώρες. Δεν μπορώ να προκαταλάβω τις αποφάσεις της Bundestag.
 • Θα επανέλθουμε στις υποσχέσεις του 2012 για το ελληνικό χρέος. Όσον αφορά στην περίοδο χάριτος και στην απομείωση του ελληνικού χρέους.
Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ένοχος για όλες τις κατηγορίες ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν
Τόμας Φριτς: Πέθανε ο ξανθός συμπρωταγωνιστής της Έλενας Ναθαναήλ
Συναγερμός στο Λονδίνο: Εκκενώθηκε ο σταθμός London Bridge
Γερμανία: 7 μονάδες μπροστά οι Πράσινοι έναντι των Χριστιανοδημοκρατών- Στην 3η θέση παραμένει το SPD
Πολιτικός “εμφύλιος” στην Τουρκία – Ερντογάν: «Δεν φοβάμαι να πεθάνω» – Η απάντηση για την «κρεμάλα»
Ερντογάν: «Ευχαριστώ τον Τσαβούσογλου για την απάντηση σε Δένδια – Δεν θα σκύψουμε ποτέ το κεφάλι»