• Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου
  • 19:35

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Θα καταρρίψουμε κάθε αμερικανικό πύραυλο προς τη Συρία», απειλούν οι Ρώσοι- Εκρηκτική κόντρα με τις ΗΠΑ

Σε εκρηκτικό σημείο έχει φτάσει η κόντρα Ρωσίας-ΗΠΑ με αφορμή τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των δύο χωρών στη Συρία, με τη Ρωσία να απειλεί ευθέως πλέον με κατάρριψη αμερικανικών πυραύλων που θα έχουν ως στόχο τη Συρία.

Ειδικότερα, σε απειλητικές δηλώσεις του που αναμένεται να προκαλέσουν σφοδρές αντιδράσεις από την αμερικανική πλευρά, ο Ρώσος πρεσβευτής στον Λίβανο προειδοποίησε εχθές το απόγευμα ότι ο στρατός της χώρας του είναι έτοιμος να καταρρίψει οποιονδήποτε πύραυλο εκτοξεύσουν οι Αμερικανοί στη Συρία αλλά και να βομβαρδίσει τις βάσεις απ' όπου θα εκτοξευθεί αυτός ο πύραυλος!

«Ο ρωσικός στρατός έχει το δικαίωμα να καταρρίψει πυραύλους και να καταστρέψει χώρους εκτόξευσης σε περίπτωση επιθετικότητας των ΗΠΑ κατά της Συρίας», προειδοποίησε ο Αλέξανδρος Ζασπκίν, πρεσβευτής της Μόσχας στον Λίβανο.

Σημειώνεται, πως Ρωσία και ΗΠΑ διαφώνησαν έντονα την Τρίτη στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όσον αφορά τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, την ώρα που η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί τους πιστεύεται πως ετοιμάζονται να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εξαιτίας της επίθεσης που φέρεται να έγινε με νευροπαραλυτικό αέριο στη Ντούμα το Σάββατο.

Μάλιστα οι Αμερικανοί στέλνουν στη Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman, το οποίο μεταφέρει 6.500 ναύτες και 60 πυραύλους τύπο Τόμαχοκ, ενώ και το αντιτορπιλικό USS Donald Cook απέπλευσε από την Κύπρο και πλέει προς την ανατολική Μεσόγειο.

Send this to a friend