Αθήνα

31 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό – Στα “κόκκινα” από νέα κρούσματα και διασωληνωμένους σε ΜΕΘ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ρώσοι θέλουν ομοσπονδιακό κράτος τη Συρία

Η Συρία θα μπορούσε να γίνει ομοσπονδιακό κράτος, αν αυτό το μοντέλο λειτουργεί στη χώρα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ

Η Συρία θα μπορούσε να γίνει ομοσπονδιακό κράτος, αν αυτό το μοντέλο λειτουργεί στη χώρα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ σε συνέντευξη Τύπου.

[adsense]

“Αν, ως αποτέλεσμα συνομιλιών, διαβουλεύσεων και συζητήσεων για τη μελλοντική κρατική τάξη της Συρίας … [οι συμμετέχοντες στις ενδοσυριακές συνομιλίες] καταλήξουν στην άποψη ότι αυτό το (ομοσπονδιακό) μοντέλο θα λειτουργήσει προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο σκοπός της διατήρησης της Συρίας ως ενός ενιαίου, κοσμικού, ανεξάρτητου και κυρίαρχου έθνους, τότε ποιος θα ήταν αντίθετος σε κάτι τέτοιο;” είπε ο Ριάμπκοφ.

Σε συνέντευξή του τον Σεπτέμβριο, ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν είχε αποκλείσει την ιδέα της ομοσπονδίας, αλλά είχε πει πως οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαλόγου ανάμεσα στους Σύρους και ενός δημοψηφίσματος ώστε να εισαχθούν οι απαραίτητες αλλαγές στο Σύνταγμα.

“Από την πλευρά μας, όταν ο συριακός λαός είναι έτοιμος να κινηθεί προς μια ορισμένη κατεύθυνση, φυσικά θα συμφωνήσουμε με αυτό”, είχε πει τότε.

Ο Ριάμπκοφ είπε πως η Μόσχα δεν θα αντιταχθεί επίσης σε “οποιοδήποτε άλλο μοντέλο για τη Συρία, δεδομένου ότι δεν θα είναι γραμμένο καθ΄υπαγόρευση περίπου 1.000 χλμ μακριά από τη Συρία”.

Πρίγκιπας Χάρι: Τι του είπε η γιαγιά του βασίλισσα Ελισάβετ μετά την αποχώρησή του
Ερντογάν: Δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσουμε σε πρωτοβουλία που θα μας αποκλείσει στις ακτές μας
Κορονοϊός- Πούτιν: Η Ρωσία ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο κατά του ιού- Εμβολιάστηκε η κόρη του
Τουρκία: Νέα προκλητική NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis- Απέπλευσε το πλοίο- Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: Έχουμε την ισχύ να καταστρέψουμε κάθε «συμμαχία του κακού» στη Μεσόγειο
Τσαβούσογλου: Θα εκδώσουμε και νέα NAVTEX- Θα συνεχίσουμε τις έρευνες μέχρι τέλος Αυγούστου