• Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου
  • 07:09

Αθήνα

20 oC

αίθριος καιρός

Θλίψη! Πέθανε η «Πεζοπόρος με το Μπικίνι»- Δεν άντεξε το κρύο και «έσβησε» σε χαράδρα

Την τελευταία της πνοή άφησε σε εθνικό πάρκο, η «Πεζοπόρος με το Μπικίνι», καθώς δεν άντεξε το κρύο.

Την τελευταία της πνοή άφησε σε εθνικό πάρκο, η «Πεζοπόρος με το Μπικίνι», καθώς δεν άντεξε το κρύο.

Η 36χρονη Τζίτζι Γου, είχε πάει για μια βόλτα μόνη της στο εθνικό πάρκο του Γιουσάν. Μία εβδομάδα μετά, κάλεσε έναν φίλο της σε ένα δορυφορικό τηλέφωνο και του είπε ότι είχε πέσει σε μια χαράδρα.

Η επιχείρηση διάσωσής της περιελάμβανε ελικόπτερα, όμως οι καιρικές συνθήκες ήταν τόσο άσχημες που τα εμπόδισαν και τελικά η Γου βρέθηκε 28 ώρες αργότερα παγωμένη.

Σε μήνυμα που είχε μεταβιβαστεί στην πυροσβεστική υπηρεσία, η Γου αποκάλυψε πως είχε πέσει σε χαράδρα προσπαθώντας να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή της Ταϊβάν.

Η Γου ανέφερε επίσης πως ήταν παγιδευμένη στο κάτω μέρος της χαράδρας και ανίκανη να κινηθεί λόγω των τραυματισμών που είχε υποστεί κατά την διάρκεια της πτώσης.

Το Εθνικό Κέντρο Διάσωσης δήλωσε ότι προσπάθησε να στείλει ελικόπτερα στην τοποθεσία σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, αλλά οι πτήσεις καθηλώθηκαν λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Τελικά, στο σημείο μετέβησαν δύο ομάδες έρευνας και διάσωσης που κατάφεραν τελικά να βρουν το νεκρό και παγωμένο σώμα της Γου σε υψόμετρο 1.700 μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας, όπου οι θερμοκρασίες φτάνουν τη νύχτα τους μόλις 2 βαθμούς Κελσίου.

Την παραμονή των Χριστουγέννων είχε μοιραστεί μια φωτογραφία  τα πόδια της γεμάτα μώλωπες, έπειτα από μία ακόμη πτώση, από την οποία – όπως έγραψε – ήταν τυχερή που γλίτωσε.

Send this to a friend