Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την εκλογή της Σακελλαροπούλου: Ξεπερνά τις παραδοσιακές κομματικές γραμμές

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στη θέση της προέδρου της Δημοκρατίας τα Διεθνή ΜΜΕ.

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στη θέση της προέδρου της Δημοκρατίας τα Διεθνή ΜΜΕ.

Το γερμανικό πρακτορείο «n-tv» γράφει: Πολιτική πρεμιέρα στην Ελλάδα - Οι Έλληνες εκλέγουν γυναίκα για την προεδρία της Δημοκρατίας «H Aικατερίνη Σακελλαροπούλου έχει εμπειρία στο να γράφει Ιστορία. Η δικαστίνα ήταν η πρώτη πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας στην Ελλάδα. Με ευρεία πλειοψηφία, η ελληνική βουλή την εξέλεξε σήμερα στην προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας».

«Η Ελλάδα εκλέγει μια γυναίκα ως αρχηγό κράτους για πρώτη φορά στην ιστορία της. Στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, υπέρ της ψήφισαν 261 βουλευτές σε σύνολο 300».

«Η 63χρονη δικαστίνα διαδέχεται τον συντηρητικό Προκόπη Παυλόπουλο, η πενταετής θητεία του οποίου λήγει τον Μάρτιο».

«Η εκλογή της ως προέδρου έχει μεγάλη συμβολική αξία σε μία χώρα όπου οι οι γυναίκες εξακολουθούν να υφίστανται έντονες διακρίσεις».

«Η Σακελλαροπούλου έχει εμπειρία με τέτοιες πρεμιέρες: τον Οκτώβριο του 2018, έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της χώρας που ανέλαβε πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας».

«Η Ελλάδα εξέλεξε την πρώτη γυναίκα στην προεδρία της Δημοκρατίας»

Η εφημερίδα La Croix γράφει: «Η 63χρονη δικαστίνα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία στην προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας,γεγονός που την καθιστά ως την πρώτη γυναίκα στην ιστορία της Ελλάδας που έχει πρόσβαση στο τιμητικό αξίωμα. Με καρέ μαύρα μαλλιά και στρογγυλά γυαλιά... η νυν πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι ένθερμη υπερασπίστρια του περιβάλλοντος. Εξελέγη από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, με 261 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ της σε σύνολο 300».

«Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που προτάθηκε ως υποψήφια από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεπερνά τις παραδοσιακές κομματικές γραμμές .

«Με περισσότερες από 200 ψήφους που απαιτούνται από το Ελληνικό Σύνταγμα, εξελέγη από βουλευτές του συντηρητικού Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ».

Send this to a friend