Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ποινή φυλάκισης για όσους ταΐζουν περιστέρια... στην Ταϊλάνδη

Ποινές φυλάκισης θα αρχίσει να επιβάλει η Ταϊλάνδη σε όσους ταΐζουν τα περιστέρια σε δημόσιους χώρους. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της να εξαλείψει τον κίνδυνο από τη γρίπη των πτηνών και άλλες ασθένειες, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Μάλιστα η Μητροπολιτική Διοίκηση της Μπανγκόγκ ηγείται της εκστρατείας να πιάνει τα περιστέρια και έχει δεσμευτεί να επιβάλει απαγόρευση της σίτισής τους και οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και τρεις μήνες και την επιβολή προστίμου 770 δολαρίων ή και τα δύο.

«Υπάρχει κίνδυνος για τους ανθρώπους σε χώρους όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση περιστεριών», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Μπανγκόγκ Ταγουισάκ Λερτπραπάν στο Reuters.

Αυτό το μέτρο δεν είναι πρωτόγνωρο καθώς και σε άλλες πόλεις του κόσμου έχουν επιβάλει παρόμοιες απαγορεύσεις, περιλαμβανομένης της Βενετίας όπου είναι παράνομο να ταΐζεις τα περιστέρια αλλά δεν υπάρχει ο κίνδυνος φυλάκισης.

Στην Μπανγκόγκ τα περιστέρια, τα οποία συχνά χαρακτηρίζονται «αρουραίοι με φτερά», συναντώνται σε πολυσύχναστα μέρη, όπως εκκλησίες, αγορές και δημόσια πάρκα.

Ο Ταγουισάκ είπε ότι οι κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία από τα περιστέρια περιλαμβάνουν νόσους του αναπνευστικού, μηνιγγίτιδα και γρίπη των πτηνών.

«Η πιο αποτελεσματική λύση είναι να σταματήσουμε να τα ταΐζουμε», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Send this to a friend