Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Έφυγε ο Αλέξης Παππάς και ξεκίνησαν τα πανηγύρια – Στεναχωρήθηκε ο Τριαντάφυλλος! (vid)

ΔΙΕΘΝΗ

Το Forbes αισιοδοξεί: Γιατί ο Τσίπρας δεν είναι Μουγκάμπε! Δεν θα κάνει την Ελλάδα Ζιμπάμπουε

Ο αρθρογράφος του Forbes, Tim Worstall, που πολλές φορές έχει καταφερθεί εναντίον των πολιτικών της κυβέρνησης και κυρίως κατά της επικοινωνιακής τακτικής της, αυτή τη φορά πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα και σημειώνει πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να μετεξελιχθεί σε Ζιμπάουμπουε και Βενεζουέλα της Ευρώπης. Όπως γράφει: «Πολλοί σημειώνουν πως η Ελλάδα θα γίνει ένας […]

Ο αρθρογράφος του Forbes, Tim Worstall, που πολλές φορές έχει καταφερθεί εναντίον των πολιτικών της κυβέρνησης και κυρίως κατά της επικοινωνιακής τακτικής της, αυτή τη φορά πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα και σημειώνει πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να μετεξελιχθεί σε Ζιμπάουμπουε και Βενεζουέλα της Ευρώπης.

Όπως γράφει: «Πολλοί σημειώνουν πως η Ελλάδα θα γίνει ένας καταδικασμένος, οικονομικός ερημότοπος σαν την Ζιμπάμπουε. Όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας δεν είναι Μουγκάμπε και Ζανού. Ακόμη και αν φύγουν από το ευρώ, δεν πρόκειται να παραφουσκώσουν τη νέα δραχμή. Μπορεί να μη συμφωνώ με τις περισσότερες ιδέες των αριστερών της Ελλάδας, αλλά, όχι, δεν είναι χαζοί».

[adsense]

Ο Worstall προχωράει κι άλλο την υπόθεση εργασίας, σημειώνοντας: «Ας υποθέσουμε πως η Ελλάδα φεύγει από το ευρώ. Θα υπάρχει πληθωρισμός; Ναι, είναι το πιο πιθανό. Η δραχμή θα υποτιμηθεί αρκετά σε σχέση με το ευρώ. Ένα τέτοιο νόμισμα οδηγεί στον πληθωρισμό από τη στιγμή που οι εισαγωγές γίνονται πιο ακριβές. Αλλά, αυτό δεν είναι πρόβλημα – είναι αποτέλεσμα του να έχεις δικό του νόμισμα. Έτσι, αν η οικονομία και το εργασιακό κόστος ξεφύγουν από αυτά που υπόλοιπου κόσμου, τότε θα αναγκαστείς να μειώσεις τις τιμές των πάντων. Αν υποτιμήσει το νόμισμα κατά 20%, αυτομάτως οι εξαγωγές σου γίνονται 20% φθηνότερες. Και κάνεις τις εισαγωγές πιο ακριβές, μόνο αν η υπόθεσή σου ήταν ότι οι εξαγωγές θα αυξηθούν και οι εισαγωγές θα μειωθούν. Στην Ελλάδα αυτό θα συμβεί με την επέκταση του τουρισμού».

iefimerida

 

Κορονοϊός: «Όχι» από ΕΕ στις 100 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου της Astrazeneca
ΗΠΑ: Νεκρός από πυρά της αστυνομίας 40χρονος πολύτεκνος Αφροαμερικανός
State Department: Τι απαντά για την ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα
Διπλό χτύπημα ΗΠΑ στην Τουρκία: Επίσημα εκτός συμπαραγωγής F35 η Άγκυρα
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα αναγνωρίσει επίσημα τη γενοκτονία των Αρμενίων
Γερμανία – Κορονοϊός: Αγοράζει 30 εκατ. δόσεις του εμβολίου Sputnik V, εφόσον εγκριθεί από τον ΕΜΑ