Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

Προκαλεί η Τουρκία: «Οι Έλληνες οριοθετούν μόνοι τους τις δικές τους υποθετικές γραμμές στη Μεσόγειο»

Με προκλητικές δηλώσεις για την Ανατολική Μεσόγειο επέστρεψε από την Μολδαβία ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  καθώς δήλωσε ότι «θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα αν χρειαστεί», απαντώντας σε δημοσιογράφος για την υποτιθέμενη παρενόχληση του Barbaros από την ελληνική φρεγάτα "Νικηφόρος Φώκας". 

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ σε δηλώσεις του μέσα στο αεροπλάνο της επιστροφής είπε ότι η Τουρκία έχει δεσμεύσει μια περιοχή δυτικά της Κερύνειας μέχρι τη Μόρφου. «Όλα τα προβλήματα ξεκινούν από εδώ. Ότι οι Έλληνες οριοθετούν μόνοι τους δικές τους υποθετικές γραμμές και ενεργούν με βάση τις γραμμές που οριοθετούν η κάθε τους κίνηση είναι παραβίαση. Κατ’ εμάς οι γραμμές που έχουν οριοθετήσει δεν είναι κατάλληλες.

Άλλωστε αυτός ήταν ο πραγματικός σκοπός μας, να δείξουμε ότι δεν αποδεχόμαστε αυτή την υφαλοκρηπίδα και για αυτό πήγε στην περιοχή και το πλοίο μας, το ‘Μπαρμπαρός’.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Στις 05.00 το πρωί (της 18ης Οκτωβρίου) ξεκίνησε ένα ελληνικό πλοίο που βρίσκονταν στα ύδατα του Λιβάνου και με διαταγή που έλαβε περνώντας από εδώ επενέβη. Αλλά εμείς από την αρχή είχαμε στείλει μία φρεγάτα να βρίσκεται δίπλα στο ‘Μπαρμπαρός’. Κι έτσι με την επέμβασή της, οι ενέργειες του ελληνικού πλοίου έπεσαν όλες στο κενό.

Εμείς θα συνεχίσουμε κανονικά τις δραστηριότητές μας εκεί», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Send this to a friend