Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Έφυγε ο Αλέξης Παππάς και ξεκίνησαν τα πανηγύρια – Στεναχωρήθηκε ο Τριαντάφυλλος! (vid)

ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκικά ΜΜΕ: Οι πιλότοι της Ελλάδας έχουν μεγαλώσει με εχθρότητα για την Τουρκία

Τουρκικά ΜΜΕ, κάνουν λόγο για προκλητικές ενέργειες της Αθήνας, οι οποίες όπως αναφέρουν δημοσιεύματα γίνονται εδώ και χρόνια σε βάρος της Άγκυρας.

ΜΜΕ της Τουρκίας, φιλοξενούν και δηλώσεις απόστρατων τούρκων αξιωματικών, όπως του Αλί Ντενίζ Κουτλούκ που μίλησε στο A Haber.

Μάλιστα, δηλώσεις του συνταξιούχου Ναύαρχου φιλοξενούνται σήμερα από πολλά ΜΜΕ της χώρας. Η Sabah σε προκλητικό άρθρο της γράφει: “Η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση από τις 25 Ιανουαρίου, οπότε και ξεκίνησαν οι διερευνητικές συνομιλίες”, ενώ διερωτάται ποιος είναι ο “σκοπός των προκλήσεων της Ελλάδας”, φτάνοντας και στο σημείο να γράφει εάν η Αθήνα θέλει να ξεκινήσει πόλεμο με την Τουρκία.

“Η ελληνική νεολαία και οι πιλότοι έχουν μεγαλώσει με εχθρότητα για την Τουρκία. Αλλά αυτή η παρενόχληση ήταν πολύ αντίθετη με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, είναι αντίθετη και για στρατιωτικούς λόγους. Σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, η Τουρκία είναι ελεύθερη να διεξάγει επιστημονική έρευνα σε αυτήν την ανοικτή θάλασσα. Αυτό το πλοίο δεν αποτελεί απειλή για αυτούς. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να εκφράζουν τη συμπεριφορά τους σε λογικό πλαίσιο”, ανέφερε ο Αλί Ντενίζ Κουτλούκ.

Η Ελλάδα παίζει ένα τόσο επικίνδυνο παιχνίδι επειδή έχει τη συμπάθεια της ΕΕ και των ΗΠΑ, αναφέρει ο Ναύαρχος, προσθέτοντας ότι αυτό η Τουρκία δεν πρέπει να το επιτρέψει και πρέπει να είναι απαιτητική, επισημαίνει ο Κουτλούκ και αναφέρεται σε αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών και σε θέματα κυριαρχίας νησιών, νησίδων και βραχονησίδων με “αδιευκρίνιστο καθεστώς” όπως είπε.

Κορονοϊός: «Όχι» από ΕΕ στις 100 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου της Astrazeneca
ΗΠΑ: Νεκρός από πυρά της αστυνομίας 40χρονος πολύτεκνος Αφροαμερικανός
State Department: Τι απαντά για την ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα αναγνωρίσει επίσημα τη γενοκτονία των Αρμενίων
Διπλό χτύπημα ΗΠΑ στην Τουρκία: Επίσημα εκτός συμπαραγωγής F35 η Άγκυρα
Γερμανία – Κορονοϊός: Αγοράζει 30 εκατ. δόσεις του εμβολίου Sputnik V, εφόσον εγκριθεί από τον ΕΜΑ