Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Επίθεση Τουρκικού ΥΠΕΞ σε Κοτζιά: Ανεύθυνη η στάση του- Ξεπέρασε τα όρια!

Με αφορμή την συνέντευξή του

Επίθεση στον Νίκο Κοτζιά, για τα όσα είπε σε συνέντευξή του στην Αυτοψία του Αντώνη Σρόιτερ, εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Χαμί Ακσόι, κατηγορεί τον κ. Κοτζιά ότι έχει υιοθετήσει μία μη ειρηνική στάση, την οποία χαρακτηρίζει ανεύθυνη που ξεπερνά τα όρια και τον καλεί να συμμορφωθεί με τις κοινές επιθυμίες των πρωθυπουργών των δύο χωρών.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ανησυχητικές αυτές τις δηλώσεις, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογό του.

Όπως ανέφερε η Άγκυρα περιμένει από την Αθήνα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση. Ακόμη, επισημαίνει ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών συζητήθηκε ότι τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται μέσω διαλόγου.

«Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζουμε ξανά ότι η χώρα μας στηρίζει την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο. Αλλά δυστυχώς, φαίνεται ότι ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών έχει υιοθετήσει μία προσέγγιση που είναι μη ειρηνική, ξεπερνά τα όρια και απέχει πολύ από την ευθύνη που απαιτεί η πολιτική του θέση» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο Ακσούμ στην ανακοίνωσή του.

Send this to a friend