Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Του... χρόνου η συμφωνία για το Brexit! Πότε θα τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις με την Μέι- Η επίθεση στον Μπλερ

Με το νέο έτος φαίνεται ότι θα πρέπει να περιμένουμε την εξασφάλιση των διαβεβαιώσεων για το Brexit από την Τεράζα Μέι, αποκάλυψε ο υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας Λάιαμ Φοξ.

Με το νέο έτος φαίνεται ότι θα πρέπει να περιμένουμε την εξασφάλιση των διαβεβαιώσεων για το Brexit από την Τεράζα Μέι, αποκάλυψε ο υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας Λάιαμ Φοξ.

«Η πρωθυπουργός θα κάνει ενημέρωση αύριο, θα μιλήσει την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο, είναι πολύ σαφές ότι η ΕΕ αντιλαμβάνεται ποιό είναι το πρόβλημα. Και το ερώτημα τώρα είναι, χωρίς να ακυρωθεί ολόκληρη η συμφωνία εξόδου, μπορούμε να βρούμε έναν μηχανισμό ώστε να λειτουργήσει το δίχτυ ασφαλείας (backstop) με τέτοιο τρόπο για να αρθούν αυτές οι ανησυχίες;», είπε ο Φοξ στην εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC.

«Θα συμβεί την περίοδο των Χριστουγέννων, δεν θα συμβεί αυτή την εβδομάδα, δεν θα είναι σύντομα, θα συμβεί κάποια στιγμή την Πρωτοχρονιά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η επίθεση στον Μπλερ

Την ίδια ώρα η Τερέζα Μέι εξαπέλυσε επίθεση κατά του Τόνι Μπλερ

Η Τερέζα Μέι χαρακτήρισε τα σχόλιά του "προσβολή προς το αξίωμα που κατείχε κάποτε" και είπε ότι οι βουλευτές δεν μπορούν να "παραιτηθούν από την υποχρέωση" να υλοποιηθεί το Brexit με τη διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος.

"Το να πηγαίνει ο Τόνι Μπλερ στις Βρυξέλλες και να επιχειρεί να υπονομεύσει τις διαπραγματεύσεις μας μιλώντας υπέρ της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος συνιστά προσβολή για το αξίωμα που κάποτε κατείχε και για τους πολίτες που υπηρετούσε. Δεν θα αποποιηθούμε την ευθύνη, όπως θα έκανε εκείνος, για την απόφαση αυτή. Το κοινοβούλιο έχει το δημοκρατικό καθήκον να φέρει σε πέρας αυτό το οποίο ζήτησαν με την ψήφο τους οι Bρετανοί πολίτες".

Την περασμένη εβδομάδα ο Μπλερ είπε ότι οι βουλευτές θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ένα νέο δημοψήφισμα "αν δεν λειτουργήσει καμία από τις άλλες επιλογές".

Απαντώντας στην Μέι ο ίδιος επέμεινε ότι ένα νέο δημοψήφισμα είναι δημοκρατικό.

"Είναι ακριβώς το αντίθετο, όχι αντιδημοκρατικό αλλά δημοκρατικό, όπως πολλοί βετεράνοι του κόμματός της υποστηρίζουν", είπε ο Μπλερ.

Send this to a friend