Αθήνα

19 oC

σποραδικές νεφώσεις

Τουρκία: Ισόβια στον άνδρα που δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του μπρος στα μάτια της κόρης τους

Με ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε ένας άνδρας, ο οποίος δολοφόνησε άγρια την πρώην σύζυγό του μπροστά στα έκπληκτα μάτια της 10χρονης κόρης τους, στην Τουρκία.

Με ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε ένας άνδρας, ο οποίος δολοφόνησε άγρια την πρώην σύζυγό του μπροστά στα έκπληκτα μάτια της 10χρονης κόρης τους, στην Τουρκία.

Σήμερα, το τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον άνδρα που μαχαίρωσε και σκότωσε την πρώην σύζυγό του μέσα σε ένα καφέ, μπροστά στα μάτια της κόρης τους, ηλικίας 10 ετών.

Ο Φεντάι Βαράν κρίθηκε ένοχος για την «ανθρωποκτονία από πρόθεση» της πρώην συζύγου του Εμινέ Μπουλούτ και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η δολοφονία της 38χρονης γυναίκας, την οποία βιντεοσκόπησαν αυτόπτες μάρτυρες, προκάλεσε σοκ στη χώρα όπου η βία κατά των γυναικών έχει λάβει διαστάσεις πανδημίας.

354 γυναίκες δολοφονήθηκαν το α' εξάμηνο του 2019

Τριακόσιες πενήντα τέσσερις γυναίκες έχουν δολοφονηθεί στην Τουρκία τους εννέα πρώτους μήνες του 2019, σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών «Πρέπει να σταματήσουμε τη γυναικοκτονία». Το 2018, ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 440 έναντι 121 το 2011.

Η δίκη του Βαράν είχε ξεκινήσει στις 9 Οκτωβρίου σε τεταμένο κλίμα. Συγγενείς της Εμινέ Μπουλούτ επιτέθηκαν εναντίον του κατηγορουμένου, αφού το δικαστήριο παρουσίασε ένα βίντεο όπου καταγράφονταν οι τελευταίες στιγμές του θύματος. Η 38χρονη κρατούσε τον λαιμό της, ενώ αιμορραγούσε, και φώναζε: «Δεν θέλω να πεθάνω».

Στο ίδιο βίντεο, η κόρη του θύματος, ηλικίας 10 ετών, εκλιπαρεί τη σοβαρά τραυματισμένη μητέρα της να κρατηθεί στη ζωή: «Σε παρακαλώ, μην πεθάνεις».

Μετά τη σύλληψή του, ο Βαράν είχε προσπαθήσει να δικαιολογήσει την πράξη του υποστηρίζοντας ότι η πρώην σύζυγός του τον είχε «προσβάλει».

Οργανώσεις καταγγέλλουν συχνά ότι η τουρκική δικαιοσύνη εκδίδει ανεπαρκείς ποινές, σε ορισμένες περιπτώσεις, εναντίον κατηγορουμένων που υποστηρίζουν ότι τους «προκάλεσαν». Ο φόνος της Εμινέ Μπουλούτ πυροδότησε διαδηλώσεις αλληλεγγύης στη μάχη ενάντια της βίας σε βάρος των γυναικών

Send this to a friend