
ΔΙΕΘΝΗ
Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης διέταξε αυτεπάγγελτη έρευνα, με την κατηγορία της υποκίνησης μίσους και εχθρότητας μεταξύ του κοινού, εναντίον όσων καλούν τους καταναλωτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μποϊκοτάζ στην αγορά στις 2 Απριλίου, ως αντίδραση στη σύλληψη και προφυλάκιση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου
Η έκκληση τις προηγούμενες ημέρες του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ, για μποϊκοτάζ σε προϊόντα και υπηρεσίες ορισμένων εταιρειών, που η ιδιοκτησία τους στηρίζει την κυβέρνηση, επεκτάθηκε από πρωτοβουλίες φοιτητών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε έκκληση για γενικό μποϊκοτάζ στην αγορά. Στη συνέχεια ο Οζέλ ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει αυτή την κίνηση των φοιτητών και το κόμμα του θα συμμετάσχει στο μποϊκοτάζ. Μετά τις δηλώσεις του προέδρου του CHP, η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα.
Σε σχετική ανακοίνωσή της η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης αναφέρει: «Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα σχετικά με τις διχαστικές αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευρύτερα γνωστές στην κοινή γνώμη ως εκκλήσεις για «μποϊκοτάζ», με στόχο την παρεμπόδιση μιας μερίδας του κοινού να συμμετάσχει σε οικονομική δραστηριότητα, καθώς και κατά των ατόμων που διαδίδουν αυτές τις πληροφορίες, για την τέλεση των εγκληματικών πράξεων της διάκρισης και της δημόσιας υποκίνησης σε μίσος και εχθρότητα».
Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του CHP αναφέρει: «Υποστηρίζω ολόψυχα το μποϊκοτάζ στην κατανάλωση που ξεκίνησαν οι νέοι ενάντια στη δίωξη των φοιτητών, των μητέρων, των πατέρων και των αδελφών τους. Καλώ όλους να συμμετάσχουν σε αυτό το μποϊκοτάζ και να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους που έχουν ως καταναλωτές. Το έθνος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του κράτους. Οι λίγοι χουντικοί που στρέφουν το κράτος ενάντια στο έθνος θα ηττηθούν, το έθνος θα κερδίσει».
Από την άλλη, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ομέρ Τσελίκ, επέκρινε τον Οζγκιούρ Οζέλ, για την υποστήριξη που παρείχε στην έκκληση για μποϊκοτάζ. «Στο σημείο που έχει φτάσει δεν ασκεί αντιπολίτευση, αλλά απειλεί την Τουρκία στο σύνολό της. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Οζέλ δεν έχει άλλες αντιπολιτευτικές ικανότητες, εκτός από το να προσπαθεί να διχάσει την κοινωνία. Οι πολίτες μας θα μποϊκοτάρουν αυτή τη νόθα πολιτική και τους επιθετικούς πολιτικούς».
Ο Τούρκος υπουργός Εμπορίου, Ομέρ Μπολάτ, δήλωσε από την πλευρά του ότι «όσοι ζημιωθούν εμπορικά μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια για αποζημίωση ενάντια σε όσους έχουν κάνει έκκληση για μποϊκοτάζ».
Πηγή: ertnews.gr
Ροή Ειδήσεων

18/06/2025 | 18:50
«Η Ελλάδα επενδύει στην τεχνολογία για την επανεκκίνηση της οικονομίας της» αναφέρει δημοσίευμα του Forbes France
18/06/2025 | 18:40
Γ. Τσίπρας: Εύχομαι να μην επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στο 3% – Έχει ρόλο να παίξει ο Αλ. Τσίπρας
18/06/2025 | 18:39
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Γιατί αφού είστε τόσο αθώοι δεν αφήνετε να αποδειχθεί αυτό από την προκαταρκτική εξέταση;
18/06/2025 | 18:38
Το Ιράν έχει εκτοξεύσει πάνω από 400 πυραύλους από την Παρασκευή – Πάνω από 20 έχουν πλήξει αστικές περιοχές, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό

18/06/2025 | 18:36
Κ. Μητσοτάκης στους FT για τον πόλεμο Ισραήλ – Ιράν: Η διπλωματική οδός μπορεί να εξασφαλίσει την ειρήνη – Σημαντικός ο ρόλος των ΗΠΑ
18/06/2025 | 18:30
Γιάννης Δρακόπουλος για Σόι σου: «Ελπίζουμε να γίνει, αλλά δεν είναι και τόσο πιθανό»
18/06/2025 | 18:20
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και της ζωής στις πόλεις, σύμφωνα με έρευνες

18/06/2025 | 18:15
Άρης Τσάπης: Ο Θανάσης από το «Ευτυχισμένοι Μαζί» εξηγεί τον λόγο που δουλεύει ως σερβιτόρος στη Σέριφο
18/06/2025 | 18:10
Τέσσερις συλλήψεις για επτά περιπτώσεις κλοπών με λεία 1.000.000 ευρώ στην Αττική – Εμφανίζονταν ως «τεχνικοί»

18/06/2025 | 17:50
Βίντεο ντοκουμέντο του ΕΡΤΝews από τη φωτιά στο Μαραθώνα – Από βραχυκύκλωμα σε κολόνα φωτισμού κάηκαν 350 στρέμματα δάσους

17/06/2025 | 08:00
Έγκυος η Παρασκευή Κερασιώτη – Η φωτογραφία με τον σύντροφο, τον υπέρηχο και το τεστ εγκυμοσύνης
17/06/2025 | 07:30
Θοδωρής Αθερίδης: «Πίστευα ότι θα εξαφανιστούμε όπως οι δεινόσαυροι, πήρα αντικαταθλιπτικά για να συνέλθω»
17/06/2025 | 09:00
Αίθρα Λυκουρέζου: «Ένας άνθρωπος σαν εμένα πίνει αλκοόλ γιατί του λείπει η αγάπη, ο πατέρας μου ήταν απών»

17/06/2025 | 07:15
Ενημέρωση ΕΛΑΣ για την καταγγελία Μ. Καρυστιανού – Τι κατέθεσε στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος
17/06/2025 | 09:30
Γρηγόρης Αρναούτογλου σε Άρτεμις Μοναχογιού: «Έπαθα την πλάκα μου μαζί σου, θα αγόραζα τις σερβιέτες μόνο για χάρη σου»
17/06/2025 | 07:45
Νετανιάχου: Το Ισραήλ είναι έτοιμο να αλλάζει «την όψη της Μέσης Ανατολής» με τα πλήγματά της στο Ιράν
18/06/2025 | 07:30
Τάσος Τρύφωνος για τις τελευταίες στιγμές της μητέρας του: «Της κρατούσα το χέρι, θεωρώ ότι άκουσε, ότι κατάλαβε ότι ήρθα»
18/06/2025 | 07:28
Νέα ισραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη – Ο Τραμπ απαιτεί «άνευ όρων παράδοση» από το Ιράν

18/06/2025 | 08:40
Φαίη Σκορδά – Η τρυφερή εξομολόγηση για τον Γιώργο Παπαδάκη: «Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ»
18/06/2025 | 08:00
Χριστίνα Μπόμπα: «Είχα αρχίσει να σκέφτομαι πράγματα τρελά, εκεί αρχίζουν οι φοβίες, οι παρανοϊκές σκέψεις»
Σχετικά Άρθρα

Νετανιάχου: Το Ισραήλ είναι έτοιμο να αλλάζει «την όψη της Μέσης Ανατολής» με τα πλήγματά της στο Ιράν
