Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τρόμος σε πτήση της Delta- Το αεροσκάφος έκανε «βουτιά» 30.000 ποδιών (vid)

Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες πτήσης της Delta Airlines όταν το αεροπλάνο έχασε 30.000 πόδια σε ύψος.

Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες πτήσης της Delta Airlines όταν το αεροπλάνο έχασε 30.000 πόδια σε ύψος.

Η πτήση της Delta απογειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, από την Ατλάντα με προορισμό το Φορτ Λότερντέιλ στη Φλόριντα. Ενώ το ταξίδι είχε ξεκινήσει, σχεδόν στα μισά της διαδρομής το αεροπλάνο άρχισε να χάνει ύψος και έκανε «βουτιά» σχεδόν 30.000 ποδών μέσα σε μερικά λεπτά!

Το αεροπλάνο έπεσε κάτω από τα 10.000 πόδια σε διάστημα λίγων λεπτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του FlightAware, το αεροπλάνο της Delta βρισκόταν στα 39.000 πόδια στις 16:34 και στις 16:42, δηλαδή οκτώ λεπτά μετά, το ύψος του καταγράφηκε στα 9.975 πόδια.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρία, αιτία των όσων έγιναν ήταν μια ανωμαλία στην αποσυμπίεση της καμπίνας. Το αεροπλάνο της Delta προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Τάμπα, για προληπτικούς λόγους. Κανείς από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε.

«Το αεροπλάνο άρχισε να πέφτει, έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου. Προκλήθηκε χάος» περιέγραψε ο Harris Dewoskin, ένας από τους επιβάτες της πτήσης, μιλώντας στο WSB (σ.σ. ανήκει στο CNN). Οι αεροσυνοδοί, περιέγραψε ο ίδιος, καλούσαν συνεχώς τους επιβάτες να μην πανικοβάλλονται. Αλλά δεν κατάφεραν να τους καθησυχάσουν.

Send this to a friend