Αθήνα

26 oC

ελαφρές νεφώσεις

Έκτακτο: Τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Μάλι, κρατούν 100 ομήρους-5 νεκροί

Έκτακτο: Τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Μάλι, κρατούν 100 ομήρους-5 νεκροί

Ένοπλοι επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο Radisson στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμάκο και κρατούν ομήρους, σύμφωνα με πηγή του Reuters από τις δυνάμεις ασφαλείας καθώς και αυτόπτες μάρτυρες.

«Πολύ νωρίς το πρωί σημειώθηκαν πυροβολισμοί. Προφανώς πρόκειται για μια προσπάθεια να κρατήσουν ομήρους. Η αστυνομία είναι εκεί και έχει αποκλείσει την περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της ασφάλειας.

H πηγή ασφαλείας δήλωσε στο πρακτορείο ότι η επίθεση έγινε στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου, το οποίο φιλοξενεί πολλούς ξένους: «Τζιχαντιστές πυροβολούν στο διάδρομο» τονίζει στη συνέχεια.

Σύμφωνα με το AFP, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς, με την κατάσταση ομηρίας να συνεχίζεται.

[adsense]
Το γαλλικό ραδιόφωνο RFI ανέφερε ότι τρεις ένοπλοι εισήλθαν στο ξενοδοχείο με διπλωματικά αυτοκίνητα.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μάλι επιβεβαίωσε την επίθεση και ζήτησε από όλους τους πολίτες των ΗΠΑ στο Μπαμάκο να μείνουν στα σπίτια τους.

To ξενοδοχείο Radisson, έχει 190 δωμάτια, και το προτιμούν για την διαμονή τους μέλη ξένων αντιπροσωπειών στη χώρα.

Οι πρώτες πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως οι νεκροί είναι πέντε,  ανάμεσά τους δύο άνδρες της ασφάλειας του ξενοδοχείου, όλοι γαλλικής και βελγικής υπηκοότητας.

Ήδη γαλλικός στρατός, που βρίσκεται στη χώρα από το 2013 στο πλαίσιο καταπολέμησης των παρακλαδιών της Αλ Κάιντα που δρουν στη Δυτική Αφρική, έχει αναπτυχθεί γύρω από το ξενοδοχείο.

Send this to a friend