Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

Βρετανία: Η προεκλογική διαφήμιση του Μπόρις Τζόνσον α λα... «Love Actually»- Η αντίδραση του Χιου Γκραντ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βράδυ της Κυριακής, ο Μπόρις Τζόνσον προκάλεσε αίσθηση στη Βρετανία, όταν δημοσίευσε ένα προεκλογικό βίντεο, στο οποίο αναπαριστά μία σκηνή από την ρομαντική κομεντί «Love Actually».

Το βράδυ της Κυριακής, ο Μπόρις Τζόνσον προκάλεσε αίσθηση στη Βρετανία, όταν δημοσίευσε ένα προεκλογικό βίντεο, στο οποίο αναπαριστά μία σκηνή από την ρομαντική κομεντί «Love Actually».

Στην εν λόγω σκηνή, ο ίδιος εμφανίζεται να χτυπά την πόρτα ενός πολίτη και να χρησιμοποιεί χαρτόνια πάνω στα οποία έχει γράψει το μήνυμα που θέλει να περάσει.

Ένα από τα κεντρικά μηνύματα του βίντεο είναι: «Η ψήφος σου δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική» και αυτό γιατί οι επικοινωνιολόγοι των Τόρις ανησυχούν ότι το προβάδισμα που έχουν οι Συντηρητικοί έναντι των Εργατικών θα καθησυχάσει τους ψηφοφόρους τους με αποτέλεσμα να μην πάνε να ψηφίσουν. «Με λίγη τύχη, μέχρι του χρόνου, θα έχουμε τελειώσει με το Brexit. Αν το Κοινοβούλιο δεν το μπλοκάρει πάλι. Και θα μπορούμε να προχωρήσουμε. Αλλά για τώρα, άσε με να πω πως η ψήφος σου δεν έχει υπάρξει πιο σημαντική. Ο άλλος τύπος θα μπορούσε να κερδίσει. Οπότε έχεις μία επιλογή να κάνεις. Μεταξύ μιας εργατικής πλειοψηφίας και ενός αναποτελεσματικού κοινοβουλίου που θα τσακώνεται για το Brexit», γράφουν τα χαρτόνια που κρατάει ο Μπόρις Τζόνσον. Για να καταλήξει: «Είναι πιο κοντά από όσο νομίζεις. Χρειαζόμαστε ακόμα μόνο εννέα έδρες για την πλειοψηφία. Και στις 12 Δεκεμβρίου η ψήφος σου θα κάνει τη διαφορά. Καλά Χριστούγεννα».

Δύο μέρες πριν τις εκλογές, οι Συντηρητικοί εμφανίζονται με μόλις επτά μονάδες μπροστά από τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν. Η προχθεσινή ημέρα για τους Τόρις ήταν καταστροφική, με τον Μπόρις Τζόνσον να προσπαθεί χθες, Δευτέρα, να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Μεταξύ των αιτιών που οδήγησαν στην απογοητευτική απόδοση του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της προεκλογικής του καμπάνιας ήταν και η φωτογραφία ενός 4χρονου αγοριού που ήταν ξαπλωμένο στο πάτωμα του νοσοκομείου του Λιντς και περίμενε για ώρες να εξεταστεί. Μάλιστα, όταν ο Μπόρις Τζόνσον ερωτήθη για το συγκεκριμένο περιστατικό, αρνήθηκε όχι μόνο να απαντήσει, αλλά και να κοιτάξει την επίμαχη φωτογραφία, γεγονός που οδήγησε τους Εργατικούς στο να τον κατηγορήσουν για αναισθησία.

Από την πλευρά του ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Χιου Γκραντ, μίλησε με σκληρά λόγια για τη διαφήμιση του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ο δημοφιλής ηθοποιός ασκώντας την κριτική του μεταξύ άλλων είπε: «Πρόσεξα όμως ότι μία από τις κάρτες που υπήρχαν στην ταινία, που δεν κράτησε όμως ο Μπόρις Τζόνσον, ήταν αυτή που έγραφε "επειδή τα Χριστούγεννα λες την αλήθεια". Και αναρωτιέμαι μήπως αυτό συνέβη επειδή οι επικοινωνιολόγοι σκέφτηκαν ότι μια τέτοια κάρτα δεν θα φαινόταν ωραία στα χέρια του Μπόρις Τζόνσον». Ο δημοφιλής ηθοποιός ασκώντας την κριτική του μεταξύ άλλων είπε: «Πρόσεξα όμως ότι μία από τις κάρτες που υπήρχαν στην ταινία, που δεν κράτησε όμως ο Μπόρις Τζόνσον, ήταν αυτή που έγραφε "επειδή τα Χριστούγεννα λες την αλήθεια". Και αναρωτιέμαι μήπως αυτό συνέβη επειδή οι επικοινωνιολόγοι σκέφτηκαν ότι μια τέτοια κάρτα δεν θα φαινόταν ωραία στα χέρια του Μπόρις Τζόνσον».

Ο 59χρονος ηθοποιός, έκανε, μάλιστα, λόγο για χρηματισμό των Συντηρητικών από ρωσικές πηγές, ισχυρισμό που έχει επικαλεστεί και το Εργατικό κόμμα επανειλημμένως.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Send this to a friend