• Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου
  • 06:40

Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

WP: Ρώσοι κυβερνητικοί χάκερ υπέκλεψαν έρευνα των Δημοκρατικών για τον Τραμπ!

WP: Ρώσοι κυβερνητικοί χάκερ υπέκλεψαν έρευνα των Δημοκρατικών για τον Τραμπ!

Ρώσοι κυβερνητικοί χάκερ εισέβαλαν στο δίκτυο υπολογιστών της Εθνικής Επιτροπής του κόμματος των Δημοκρατικών και απέκτησαν πρόσβαση σε ολόκληρη την βάση δεδομένων της έρευνας για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, οι χάκερς κατάφεραν να παραβιάσουν με τέτοιο τρόπο το σύστημα ώστε ήταν σε θέση να διαβάσουν όλα τα email και τις συζητήσεις μέσω chat, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του Δημοκρατικού Κόμματος.

[adsense]

Η Washington Post τονίζει ότι ορισμένοι από τους χάκερς είχαν πρόσβαση στο σύστημα για πάνω από ένα χρόνο και αποβλήθηκαν μόλις το περασμένο σαββατοκύριακο.

Η Επιτροπή των Δημοκρατικών από την πλευρά της υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε παραβίαση πληροφοριών που αφορούσαν τα οικονομικά, τις δωρεές ή κάποια προσωπικά στοιχεία, κάτι που εντείνει τις υποψίες ότι η εισβολή είχε ως στόχο την παραδοσιακή κατασκοπία.

«Η εισβολή αποτελεί ένα παράδειγμα του ρωσικού ενδιαφέροντος στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα και της επιθυμίας να κατανοήσει τις πολιτικές, τα προτερήματα και τις αδυναμίες του μελλοντικού προέδρου, όπως ακριβώς και αμερικανοί κατάσκοποι συλλέγουν αντίστοιχες πληροφορίες για ξένους υποψηφίους και ηγέτες» σημειώνει η εφημερίδα.

Send this to a friend