Αθήνα

22 oC

σποραδικές νεφώσεις

Χαμός και στα Σκόπια από την παραίτηση Κοτζιά: «Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν τις πρόωρες εκλογές!»

Όπως ήταν αναμενόμενο η παραίτηση Κοτζιά και η αποδοχή της από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα δεν θα μπορούσε παρά να μονοπωλεί την επικαιρότητα και στα Σκόπια αφού ο Νίκος Κοτζιάς ήταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος από την πλευρά της Ελλάδος στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας.

Η παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας έχει σημάνει συναγερμό στη γείτονα με τις κοινοβουλευτικές διεργασίες για την Συμφωνία των Πρεσπών να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Στην ηλεκτρονική έκδοσή του το τηλεοπτικό δίκτυο TV 24, έχει μια φωτογραφία του Νίκου Κοτζιά και αναφέρει στον τίτλο: «Ο Κοτζιάς παραιτήθηκε, ο Τσίπρας αποδέχτηκε την παραίτηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ

Το άρθρο κινείται αποκλειστικά σε επίπεδο… ρεπορτάζ, επικαλούμενο ελληνικές πηγές και τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Νίκο Κοτζιά για την προσφορά του τα τελευταία 3,5 χρόνια

Πιο αιχμηρός όμως ο τηλεοπτικός σταθμό «ALFA tv», κάνει λόγο για φθορά της ελληνικής κυβέρνησης.

Μάλιστα, μέσα στο άρθρο τονίζει πως «η συμφωνία Πρεσπών καταστρέφεται από την ελληνική κυβέρνηση«! Επίσης αναφέρεται στο «εκρηκτικό» υπουργικό Συμβούλιο και εκτιμά πως μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις, η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν τις πρόωρες εκλογές!

Το TELMA, από την πλευρά του, στέκεται στο ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών μετά την παραίτηση Κοτζιά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το πρακτορείο «META» που αναφέρει πως «ο Αλέξης Τσίπρας θα οδηγήσει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας στην εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών».

Την παραίτηση Κοτζιά έχει ως τίτλο και το ιστοσελίδα «MKD», αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στο… εκρηκτικό υπουργικό Συμβούλιο που έγινε χθες, Τρίτη 16.10.2018.

Η «LOKALNO», από την πλευρά της, επικεντρώνεται στο ότι μετά την παραίτηση Κοτζιά, ο Αλέξης Τσίπρας που αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών, θα οδηγήσει την Ελλάδα στις προσπάθειες επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Send this to a friend