Αθήνα

14 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: «Κράξιμο» για τη μονομαχία με βάρη – «Απάνθρωπο», «απαράδεκτο», «βασανιστήρια», έγραψαν στο Twitter

ΔΙΕΘΝΗ

Χιλή: “Απολιθωμένο” έμβρυο στην κοιλιά 92χρονης!

Απολιθωμένο έμβρυο στην κοιλιά ηλικιωμένης! Μια 92χρονη γυναίκα από τη Χιλή μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο λόγω τραυματισμού από πτώση, όμως οι εξετάσεις που της έκαναν οι γιατροί έκρυβαν μια απίστευτη έκπληξη! Η ακτινογραφία έδειξε ότι στην κοιλιά της γυναίκας υπήρχε ένα έμβρυο βάρους σχεδόν δύο κιλών. Σύμφωνα με δήλωση του διευθυντή του νοσοκομείου στο BBC, […]

Απολιθωμένο έμβρυο στην κοιλιά ηλικιωμένης!

Μια 92χρονη γυναίκα από τη Χιλή μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο λόγω τραυματισμού από πτώση, όμως οι εξετάσεις που της έκαναν οι γιατροί έκρυβαν μια απίστευτη έκπληξη!
Η ακτινογραφία έδειξε ότι στην κοιλιά της γυναίκας υπήρχε ένα έμβρυο βάρους σχεδόν δύο κιλών.

Σύμφωνα με δήλωση του διευθυντή του νοσοκομείου στο BBC, το «απολιθωμένο» έμβρυο ήταν ανεπτυγμένο και μεγάλο σε μέγεθος και είχε «ξεμείνει» στην κοιλιά της γυναίκας τουλάχιστον τα τελευταία 50 χρόνια.

[adsense]

Η γυναίκα δεν πονούσε και εκτιμάται ότι το μωρό ήταν περίπου επτά μηνών όταν πέθανε. Το φαινόμενο είναι γνωστό ως λιθοπαίδιον και παρατηρείται όταν το έμβρυο πεθαίνει και ασβεστοποιείται εκτός της μήτρας.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2000 στην επιθεώρηση Sao Paulo Medical Journal, το λιθοπαίδιον είναι εξαιρετικά σπάνιο, καθώς συμβαίνει μόλις σε ποσοστό 1,5-1,8% των έκτοπων κυήσεων (εξωμήτριο) στις οποίες το έμβρυο αναπτύσσεται συγκεκριμένα στην κοιλιακή χώρα. Έκτοπη κύηση με το έμβρυο να αναπτύσσεται στην κοιλιακή χώρα (όχι στις σάλπιγγες, τις ωοθήκες ή αλλού) καταγράφεται μία φορά ανά 11.000 εγκυμοσύνες. Έχουν καταγραφεί λιγότερα από 300 περιστατικά που να αφορούν σε λιθοπαίδιον σε 400 χρόνια ιατρικής πρακτικής παγκοσμίως, αναφέρει η μελέτη.

Δεδομένου ότι η ασθενής ήταν μεγάλη σε ηλικία, οι γιατροί αποφάσισαν να της δώσουν εξιτήριο χωρίς να τη χειρουργήσουν, οπότε πιθανώς η γυναίκα θα φύγει από τη ζωή μαζί με το αγέννητο παιδί της. omned.gr

 

ΗΠΑ – Λουιζιάνα: Πέντε τραυματισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από επίθεση σε κάβα
Τι είπαν Γουίλιαμ και Χάρι όταν μιλούσαν περπατώντας μετά την κηδεία: Ειδικοί διάβασαν τα χείλη τους
Ρωσία: Ο Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρεται σε νοσοκομείο 20 ημέρες αφότου ξεκίνησε απεργία πείνας
Αεροσκάφος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έκανε προσθαλάσσωση σε ακτή με λουόμενους (vid)
Θρήνος για τον Σκότι Πίπεν: Πέθανε ο μεγάλος του γιος
ΠΟΥ: «Ο κόσμος έχει τα μέσα να θέσει την πανδημία Covid-19 υπό έλεγχο τους επόμενους μήνες»