Αθήνα

23 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Ζήτησε δημόσια συγγνώμη ο Διευθυντής Μετεωρολογίας στην Κύπρο επειδή δεν προέβλεψε την κακοκαιρία - «Ήταν μια λανθασμένη εκτίμηση»

Ο διευθυντής της Μετεωρολογικής υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαϊδης ζήτησε δημόσια συγγνώμη γιατί υποτίμησε το φαινόμενο κακοκαιρίας που χτύπησε την Κύπρο.

Ο διευθυντής της Μετεωρολογικής υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαϊδης ζήτησε δημόσια συγγνώμη γιατί υποτίμησε το φαινόμενο κακοκαιρίας που χτύπησε την Κύπρο.

Σύμφωνα με το sigmalive, πολλές περιοχές της Κύπρου επλήγησαν από σφοδρές βροχοπτώσεις και μετέπειτα πλημμύρες. Δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους, σπίτια πλημμύρισαν και οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους.

«Δεν κατέστη δυνατό να πιάσουμε την πραγματική εικόνα και γι’ αυτό εξέφρασε τη λύπη του. Η είσοδος του φαινομένου ήταν από Πάφο και πήγε καθ’ οδόν προς Λευκωσία όπου και εξελίχθηκε.

Ήταν μια λανθασμένη εκτίμηση, μια αστοχία. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Δεν μπορούμε όμως να σταματήσουμε τον καιρό. Οι αρχές όμως και το κοινό θα ήταν επηρεασμένο αν εκδιδόταν προειδοποίηση», σημείωσε.

Η έννοια των προειδοποιήσεων έχει την εξής σημασία: να γνωρίζει ο κόσμος ότι δυνητικά υπάρχει κίνδυνος. Καλό θα είναι ειδικά σήμερα που είμαστε σε πορτοκαλί προειδοποίηση, ο κόσμος να ενημερώνεται.

Η κλιματολογία της κάθε περιοχής ορίζει το σύνηθες και το ακραίο. Ενδεχομένως σε μια βορειότερη χώρα αυτό που ζήσαμε να θεωρείται σύνηθες, σε μας δεν ήταν σύνηθες.

«Δεν είναι μόνο ο καιρός που δημιούργησε πρόβλημα, αλλά η κατάσταση και σε ανοικτούς χώρους πρασίνου αλλά και σε μπαζώματα», είπε ο κ.Νικολαΐδης. Αναφορικά με τις χθεσινοβραδινές βροχές, ο Δ/ντης της Μετεωρολογικής ανέφερε ότι καταγράφηκε εξαιρετικά ικανοποιητικό το ύψος της βροχής. «Δεν είχαμε φαινόμενα όπως αυτά που μας κτύπησαν τα ξημερώματα της Τρίτης».

Πηγή: sigmalive

Send this to a friend