Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Σοκαριστικό δημοσίευμα Guardian: Παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά σε κέντρα προσφύγων στην Ελλάδα

Σοκαριστικό δημοσίευμα Guardian: Παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά σε κέντρα προσφύγων στην Ελλάδα

Σοκάρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

H Guardian επικαλούμενη εθελοντή, αποκαλύπτει πως στο στρατόπεδο της Softex νεαρά κορίτσια έχουν κακοποιηθεί από συμμορίες ανδρών, ενώ μια οικογένεια από το Ιράκ αναγκάστηκε να μετακινηθεί σε κατάλυμα έκτακτης ανάγκης έξω από το στρατόπεδο μετά από επίθεση που δέχθηκε η 7χρονη κόρη του.

«Οι γονείς ακόμα δεν πιστεύουν τι συνέβη. Ενας άνδρας από μία από τις ομάδες ''μαφίας'' ζήτησε από την 7χρονη να έρθει στη σκηνή του για να παίξουν παιχνίδι στο κινητό του και στη συνέχεια έκλεισε την τέντα. Η μικρή γύρισε με σημάδια στα χέρια και στο λαιμό της. Αργότερα, το κορίτσι περιέγραψε πώς είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά. Σημάδεψε τη ζωή μίας 7χρονης», δήλωσε ο εθελοντής, που δεν ήθελε να κατονομαστεί.

Η οικογένεια, σύμφωνα πάντα με τον εθελοντή, σκέφτεται να επιστρέψει στην χώρα της, αφήνοντας πίσω της το όνειρο της Ευρώπης.

Η Ανίτα Ντούλαρντ της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου κάνει λόγο για αύξηση των περιστατικών σεξουαλικής βίας στα ελληνικά κέντρα φιλοξενίας, έχοντας μάλιστα προειδοποιήσει την κυβέρνηση.

Η Αννα Σιάρα Νάβα από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσε πως έχει ακούσει τους ισχυρισμούς περί κακοποίησης, τονίζοντας πως τουλάχιστον 10 γυναίκες έχουν καταγγείλει κάποιο συμβάν.

«Είναι δύσκολο για τους ασυνόδευτους ανηλίκους, 16-17 ετών, να επιβιώσουν. Εκεί, νικά ο ισχυρότερος. Το βράδυ δεν βλέπετε παιδιά, επειδή κρύβονται σε σκηνές. Οι γυναίκες φοβούνται. Καταγγέλλουν πως κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν μπορούν να πάνε μόνες τους στην τουαλέτα. Εχουν ακούσει όλοι τις αναφορές για επιθέσεις», λέει.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε από την δική του πλευρά, πως η «Softex είναι το στρατόπεδο με τις περισσότερες περιπτώσεις εγκληματικής συμπεριφοράς μικρής σημασίας, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση βιασμού».

Send this to a friend