Αθήνα

21 oC

σποραδικές νεφώσεις

13 χρόνια φυλάκιση στον άνδρα που μαχαίρωσε τον φίλο του σε πάρκο της Καλαμάτας

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επεβλήθη σε έναν 58χρονο Αρμένιο, ο οποίος το Μάιο του 2016 μαχαίρωσε στην κοιλιά ομοεθνή του, με τον οποίο ήταν φίλοι 20 χρόνια, στο πάρκο «Αναψυκτηρίου» στη Νέδοντος, με αποτέλεσμα να του δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επεβλήθη σε έναν 58χρονο Αρμένιο, ο οποίος το Μάιο του 2016 μαχαίρωσε στην κοιλιά ομοεθνή του, με τον οποίο ήταν φίλοι 20 χρόνια, στο πάρκο «Αναψυκτηρίου» στη Νέδοντος, με αποτέλεσμα να του δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, χθες, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας τον έκρινε ένοχο και σε δεύτερο βαθμό για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία 6-1, με έναν ένορκο να μειοψηφεί και να προτείνει τη μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Επίσης, το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό ότι είχε μειωμένο καταλογισμό λόγω κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου είχε κριθεί ένοχος με τις ίδιες κατηγορίες και του είχε επιβληθεί ποινή καθείρξεως 16 ετών συνολικά.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως εξιστόρησε το θύμα κατά τη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης, όλα συνέβησαν στις 29 Μαΐου 2016. Περίπου στις 17.00 το απόγευμα καθόταν σε παγκάκι στο πάρκο του Νέδοντα και έπινε καφέ. Πέρασε με το αυτοκίνητο ο κατηγορούμενος, με τον οποίο ήταν φίλοι επί 20 χρόνια, σταμάτησε και τον ρώτησε τι κάνει η μητέρα του. Του πρότεινε να πάνε για φαγητό, αυτός του είπε ότι έχει φάει και ο κατηγορούμενος έφυγε.

Ο ίδιος, όπως είπε, άλλαξε παγκάκι λόγω ήλιου και ύστερα από 5-10 λεπτά είδε τον κατηγορούμενο να επιστρέφει και να σταματάει πάλι με το αυτοκίνητό του. Του είπε ότι ξέρει κάποιον που πουλάει ένα σπίτι 50 εκατομμύρια ευρώ και να βρουν έναν αγοραστή, για να πάρουν μερτικό. Το θύμα, όπως κατέθεσε, του απάντησε πως ούτε με 10.000 ευρώ αγοράζει σήμερα κάποιος, ενώ διευκρίνισε προς το δικαστήριο πως ήταν εμφανές ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ και μύριζε.

Τότε, όπως περιέγραψε, άρχισε να φωνάζει ότι δε θέλει να τον βοηθήσει και να κουνάει το χέρι του, ενώ αυτός νόμιζε ότι θα τον χτυπήσει με μπουνιά. Σήκωσε τα χέρια για να προστατευτεί, αλλά κατάλαβε πως κάτι τον έκοψε, ενώ μετά είδε την μπλούζα του να γίνεται κόκκινη και να αισθάνεται μια θερμότητα. Τότε ο κατηγορούμενος τράπηκε σε φυγή, ενώ, επειδή άρχισε να ζαλίζεται, πήγε σε κατάστημα της περιοχής, απ’ όπου ειδοποίησαν ασθενοφόρο, που τον παρέλαβε.

Στο νοσοκομείο, όπως συνέχισε την περιγραφή του, πρόλαβε μόνο να πει στο γιατρό ότι στο ένα χέρι δε θα βρουν φλέβες διότι ήταν χρήστης ουσιών και μετά λιποθύμησε. Τελικά, έμεινε στο νοσοκομείο 10 ημέρες και οι γιατροί προχώρησαν σε αφαίρεση σπλήνας και τμήματος του πνεύμονα. Του είπαν, δε, ότι αν έφτανε στο νοσοκομείο ένα λεπτό αργότερα, μπορεί να μη ζούσε.

Send this to a friend