Αθήνα

10 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κρίσιμες ώρες για τη Νανά Παλαιτσάκη: Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση- Η τελευταία της ανάρτηση για τον εμβολιασμό

ΕΛΛΑΔΑ

Τραγελαφικά πράγματα στο Νοσοκομείο Κέρκυρας: Έβαλαν καρδιολόγο επικεφαλής σε Πνευμονολογική κλινική

Σε μία πρωτοφανή και παράνομη πράξη, κατά την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), προχώρησε η διοίκηση του νοσοκομείου Κέρκυρας τοποθετώντας συντονιστή διευθυντή στην Πνευμονολογική κλινική έναν καρδιολόγο. Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου γνώριζε για τη συνταξιοδότηση του συντονιστή διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής (συνταξιοδοτήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2017) δεν προκήρυξε τη […]

Σε μία πρωτοφανή και παράνομη πράξη, κατά την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), προχώρησε η διοίκηση του νοσοκομείου Κέρκυρας τοποθετώντας συντονιστή διευθυντή στην Πνευμονολογική κλινική έναν καρδιολόγο.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου γνώριζε για τη συνταξιοδότηση του συντονιστή διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής (συνταξιοδοτήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2017) δεν προκήρυξε τη θέση έξι μήνες πριν (όπως όφειλε) από την συνταξιοδότηση του επικεφαλής της κλινικής.

Αυτό που έπραξε στην εκπνοή του χρόνου ήταν να εκδώσει μια κατεπείγουσα απόφαση, στις 29 Δεκεμβρίου, ορίζοντας προσωρινό προϊστάμενο της Πνευμονολογικής κλινικής τον συντονιστή διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής.

«Η απόφαση αυτή είναι αντίθετη με τον Ν. 2889/2001 (Εθνικό Σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις), όπως ισχύει σήμερα, ο οποίος στο άρθρο 7 (Διάρθρωση Ιατρικής Υπηρεσίας) εδ. 8 ρητά ορίζει ότι «Σε κάθε τμήμα προΐσταται ιατρός αντίστοιχης ειδικότητας». Οι ίδιες διατάξεις ορίζουν ότι ο Προϊστάμενος είναι και ο Επιστημονικός υπεύθυνος του τμήματος» προσθέτει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Εμπρός στον κίνδυνο να μείνει η Κλινική ακέφαλη από τη μη προκήρυξη της θέσης του Συντονιστή Διευθυντή, ο συνταξιοδοτηθείς είχε ζητήσει με υπηρεσιακό Υπόμνημα από τον Διοικητή να προκηρύξει κατεπειγόντως την θέση και συγχρόνως τον ενημέρωνε ότι προσφερόταν να παραμείνει προσωρινά μέχρι τον διορισμό του αντικαταστάτη του. Ο Διοικητής ούτε καν απάντησε στο έγγραφο» αναφέρει σε σχετικό υπόμνημα ο απερχόμενος διευθυντής.

Ο νέος, επικεφαλής της Πνευμονολογικής είναι και προϊστάμενος της Καρδιολογικής Κλινικής και έτσι ολόκληρο το πρωινό ωράριο θα πρέπει να εργάζεται και στη Καρδιολογική Κλινική ανταποκρινόμενος στις αντίστοιχες υπηρεσιακές ευθύνες του.

«Το πώς λοιπόν ο γιατρός από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα θα ευρίσκεται και θα εργάζεται συγχρόνως και στην Πνευμονολογική Κλινική και στην Καρδιολογική Κλινική, μόνο ο Διοικητής του Νοσοκομείου γνωρίζει…» συμπληρώνει ο συνταξιοδοτηθείς διευθυντής.

 

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι πρώτες εικόνες των δύο εκτελεστών του – Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο
«Ραγίζει καρδιές» η αδερφή του Γ. Καραϊβάζ: «Ποιοι ήταν αυτοί που σου στέρησαν τη ζωή;»
Γιώργος Καραϊβάζ: Θρήνος στο τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο (ΒΙΝΤΕΟ)
Λαμία: Πέθανε ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος
Μακρινίτσα: «Γιατί να ζητήσω συγγνώμη;» είπε στον ανακριτή ο 31χρονος δολοφόνος
Κορονοϊός – Κικίλιας: Τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν οι 40άρηδες- Θα επανεξετάσουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό