Αθήνα

21 oC

αραιές νεφώσεις

Tι «όπλισε» το χέρι του χρυσαυγίτη αστυνομικού που εκτέλεσε τον ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Πανόρμου

Τα κίνητρα της δολοφονίας του 68χρονου ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Πανόρμου από τον συνταξιούχο αστυνομικό και πολιτευτή της Χρυσής Αυγής, αναζητά το μεικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας.

Ο αδελφός του θύματος Ηλίας Μαρκόπουλος, χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο «φόβο και τρόμο», λέγοντας πως: «Ο αδελφός μου, μου είχε πει ότι ζητούσε προμήθεια από τα κέρδη του γυμναστηρίου εν είδη προστασίας, γιατί γνώριζε αστυνομικούς ...», αποκαλώντας τον κατηγορούμενο "δολοφόνο" σε όλη τη διάρκεια της κατάθεσης του.

Ο μάρτυρας είπε πως οι πόρτες των σπιτιών του θύματος και του κατηγορούμενου απείχαν μόλις 5 μέτρα και υποστήριξε ότι οι κάμερες που είχε τοποθετήσει ο αδελφός του στο σπίτι του ήταν απλά μια αφορμή για να δημιουργούνται εντάσεις. Και πρόσθεσε, ότι οι δυο τους καβγάδισαν τακτικά γιατί ο κατηγορούμενος δημιουργούσε προβλήματα στους πελάτες του γυμναστηρίου και παρενοχλούσε σεξουαλικά τις κοπέλες.

"Ο δολοφόνος είναι γνωστός στους Αμπελόκηπους ότι τον εμπόδιζε το κατέστρεφε. Ένα δέντρο τον ενοχλούσε το έκοβε...Όλους τους μαγαζάτορες της περιοχής τους τρομοκρατούσε, τζάμπα έπινε καφέ ..." κατέθεσε ο μάρτυρας.

'Ενας γείτονας, κατέθεσε την δική του πλευρά, υποστηρίζοντας ότι το θύμα “είχε κάνει μαρτύριο τη ζωή του κατηγορουμένου” βρίζοντας τον καθημερινά.

Τέλος, ένας άλλος μάρτυρας, είπε ότι: "Δεν πιάστηκαν στα χέρια. Τον σημάδεψε και του έριξε κανονικότατα. Ήταν ευθεία βολή. Ο Μάκης γονάτισε, έπεσε κάτω και μετά μπρούμυτα. Ενώ υπήρχε μια απόσταση μεταξύ τους 3-4 μέτρα πήγε από πάνω του τον κοίταξε και είδα ένα βλέμμα ικανοποίησης. Και μετά γύρισε και έφυγε σα να μη συνέβη τίποτα” είπε άλλος μάρτυρας."

Ο εισαγγελέας επιφυλάχθηκε, σημειώνοντας ότι θα πάει ο ίδιος στο σημείο του εγκλήματος, προκειμένου να έχει προσωπική άποψη. Η δίκη συνεχίζεται.

Send this to a friend