Αθήνα

 

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

simos vasilis
Βασίλης Σίμος: Ο πρόεδρος της ιχθυαγοράς Αθηνών αναλαμβάνει πολιτικός εκπρόσωπος στο κόμμα Δημοκράτες

ΕΛΛΑΔΑ

«Στρατός» από 6.000 τρακτέρ στους δρόμους – Οι αγρότες κλείνουν εθνικές οδούς και τελωνεία

Περίπου 6.000 τρακτέρ έχουν βγει στις εθνικές οδούς και σήμερα θα γίνουν και οι πρώτοι, συμβολικοί, αποκλεισμοί δρόμων.

Στο πρώτο βήμα σκλήρυνσης της στάσης τους απέναντι στην κυβέρνηση για τις σαρωτικές αλλαγές που σχεδιάζει σε βάρος τους όσον αφορά το ασφαλιστικό και το φορολογικό προχωρούν στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες που βρίσκονται εδώ και λίγα 24ωρα στους δρόμους με τα τρακτέρ τους καθώς σχεδιάζουν τον αποκλεισμό εθνικών οδών και τελωνείων.

Κεντρικά σημεία θα αποτελέσουν τα Τέμπη, το Κάστρο στη Βοιωτία και τα τελωνεία σε Καστανιές και Κήπους. Την ίδια ώρα αγρότες θα αποκλείσουν επίσης τα Μάλγαρα και τον παράδρομο της Εγνατίας στα Κερδύλλια. Συμβολικούς αποκλεισμούς θα πραγματοποιήσουν σήμερα και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου στο Νισέλι Αλεξάνδρειας ενώ για ένα δίωρο θα μείνει κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Έδεσσας στο ύψος της Χαλκηδόνας.

Τα μπλόκα των αγροτών γιγαντώνονται μέρα με την ημέρα με την συμμετοχή σε Τέμπη και Νίκαια να ενισχύεται. Αντιμέτωπος με την τις έντονες διαμαρτυρίες είναι ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος μαζί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και την κυβερνητική εκπρόσωπο θα προχωρήσουν σήμερα στις 11:30 σε κοινή συνέντευξη Τύπου. Την ίδια στιγμή, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει πανελλαδική απεργία για τις 4 Φεβρουαρίου.

[adsense]

Στον Βόλο, εκατοντάδες τρακτέρ από τον Αλμυρό και το Βελεστίνο -πάνω από 600 όπως υπολογίζουν οι διοργανωτές- έχουν λάβει ήδη θέση στις Μικροθήβες, δημιουργώντας και στον συγκεκριμένο κομβικό σημείο της ΠΑΘΕ ένα ισχυρό μπλόκο. Το οποίο μάλιστα αναμένεται να ενισχυθεί και περεταίρω με 300 περίπου γεωργικούς ελκυστήρες προερχόμενους από τα Φάρσαλα.

Πάντως, όπως υπογραμμίζουν οι αγρότες, στις προθέσεις τους δεν είναι οι κινητοποιήσεις τους να δυσκολέψουν λοιπές κοινωνικές ομάδες, καθώς, όπως παρατηρούν, το ασφαλιστικό και το φορολογικό αφορούν όλους, ενώ ήδη δέχονται μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα τους από άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

Ανά περιοχή

Ξάνθη

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι γνωστά μέχρι στιγμής, οι αγρότες στην Ξάνθη θα κλείνουν τη γέφυρα του Νέστου στην Παλιά Εθνική Οδό κατά διαστήματα και όχι συνεχόμενα. Όπως ανέφερε ο συνδικαλιστής Κώστας Δαλάτσης θα επιχειρηθεί να βγει κάποιο πρόγραμμα ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη ενώ θα αποφεύγεται ο αποκλεισμός τις πρωινές ώρες για να διευκολύνεται η μεταφορά εμπορευμάτων ενώ εξαιρούνται ασθενοφόρο και οχήματα έκτακτης ανάγκης

Στον Κόμβο της Χρυσούπολης, αντίστοιχα, οι αγρότες της Καβάλας φαίνεται πως προγραμματίζουν μόνιμο αποκλεισμό, άρα στις περιπτώσεις που θα είναι κλειστή η παλιά γέφυρα του Νέστου, δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση από και προς την Ξάνθη παρά μόνο από την ορεινή περιοχή μέσω Ζαρκαδιάς ή μέσω Δράμας.

Ημαθία

«Ντεμπούτο» κάνει σήμερα το μπλόκο της Κουλούρας στο Νομό Ημαθίας, επί της Εγνατίας οδού, το οποίο στήνεται τις τελευταίες τρεις ημέρες και αριθμεί περισσότερα από 600 τρακτέρ, που έχουν καταφθάσει στο σημείο από Βελβεντό Κοζάνης, Νάουσα, Γρεβενά, Φλώρινα και Καστοριά. Στο σημείο κατευθύνονται και τρακτέρ από μπλόκα που είχαν στηθεί σε διάφορα κομβικά σημεία του Νομού, αλλά και των γειτονικών, αυτών της Πέλλας και της Πιερίας.

«Στόχος μας δεν είναι τα υπεράριθμα μπλόκα. Επιδιώκουμε λίγα, σε κομβικά σημεία και δυνατά», επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών, επισημαίνοντας «δεν αποκλείεται από σήμερα κιόλας να προχωρήσουμε και σε αποκλεισμό του οδοστρώματος».

Δράμα

Συμβολικούς δίωρους αποκλεισμούς αποφάσισαν και οι αγρότες του Νομού Δράμας στο μπλόκο Κοκκινογείων, με τον κ. Χρήστο Γκόντια, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών και Κτηνοτρόφων, να ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου και την εκ νέου κατάρτιση του με τη συμβολή των αγροτών.

Στο τελωνείο του Προμαχώνα, το μπλόκο των αγροτών και κτηνοτρόφων που αριθμεί περισσότερα από 1.300 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, προχώρησε σε συμβολικούς αποκλεισμούς.

Ήπειρος

Δυναμικές κινητοποιήσεις, στην Πρέβεζα, προαναγγέλλει με σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού ενώ οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στη Θεσπρωτία, μετρούν δυνάμεις και όπως λένε τις επόμενες ημέρες θα βγουν αιφνιδιαστικά, στο λιμάνι και την Εγνατία.

Στην Άρτα, οι κτηνοτρόφοι, που έστησαν το μεσημέρι της Τετάρτης μπλόκο στο Κομπότι, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο, ενώ οργανώνονται για να μεταβούν στις 28 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, το Σάββατο, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ‘Αρτας διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στο κέντρο της πόλης.

Μετά τη κινητοποίηση με τα τρακτέρ στο κέντρο των Ιωαννίνων, οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες του νομού, αποφάσισαν να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη στις 28 Ιανουαρίου, ενώ μέσα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουν συνάντηση για να αποφασίσουν τη μορφή διαμαρτυρίας τους στα Ιωαννινα.

Ροή Ειδήσεων

airplane british

28/03/2024 | 11:16

Πέντε πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν είσαι στο αεροπλάνο

28/03/2024 | 11:00

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος στο κόμμα Δημοκράτες

28/03/2024 | 10:50

Μέγκι Ντρίο: «Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»
giorgos lamproulis 280324

28/03/2024 | 10:45

Λαμπρούλης: Η μομφή του ΚΚΕ στην κυβέρνηση δεν αφορά μόνο το έγκλημα στα Τέμπη, αλλά συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική διαχρονικά

28/03/2024 | 10:32

Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: «Η κρυοσυντήρηση είναι το καλύτερο δώρο που μου έχω κάνει»

28/03/2024 | 10:20

ΗΠΑ: 4 νεκροί και τουλάχιστον 5 τραυματίες από επίθεση άνδρα με μαχαίρι στο Ιλινόι
dypa 051023

28/03/2024 | 10:09

«Ημέρα Καριέρας στον τουρισμό»: Διαθέσιμες πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας στην εκδήλωση της ΔΥΠΑ

28/03/2024 | 10:00

Β.Κεχαγιά: Δεσμεύεται η ΝΔ για Προανακριτική δύο συνεδριάσεων ώστε να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86;

28/03/2024 | 09:50

Το «ταξίδι» της αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα – Μέχρι πότε θα διαρκέσει το φαινόμενο
vouli 29 3

28/03/2024 | 09:43

LIVE: Σε εξέλιξη για 3η ημέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας

28/03/2024 | 09:36

Πούτιν: Η Ρωσία δεν θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ – Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται

28/03/2024 | 09:27

Διονύσης Ατζαράκης για Χαρούλα Αλεξίου: «Η χιουμοριστική μας συνεργασία ήταν ιδέα του γιου της»
emilia vodos 280324

28/03/2024 | 09:18

Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα»

28/03/2024 | 09:10

ΟΠΕΚΑ: Αύριο καταβάλλονται 18 επιδόματα – Οι δικαιούχοι

28/03/2024 | 08:59

Μαριάντα Πιερίδη: «Μου αρέσει που προκαλεί ενδιαφέρον η προσωπική μου ζωή»
antonis remos ekklisia
Αντώνης Ρέμος: «Εξαφάνισαν» την εκκλησία από την υπερπολυτελή βίλα του στη Μύκονο
ncr ss80 series
Τράπεζες: Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου λόγω καθολικού Πάσχα
peripoliko 3
Χαλκίδα: 12χρονη καταγγέλλει τη μητέρα και τον σύντροφό της για γενετήσιες πράξεις μπροστά της
screenshot 1
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου
sxoleio maska 040124
Ανακοινώθηκαν τα ονόματα 2.270 εκπαιδευτικών που παίρνουν μετάθεση
sxoleio kipseli 260324
Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον Γεωργιανό που μπήκε στο σχολείο της Κυψέλης και τραυμάτισε δύο ανθρώπους