Αθήνα

27 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

GNTM Spoiler: Ποιος θα φύγει πρώτος από το ριάλιτι μόδας; Αγόρι ή κορίτσι;

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ρακιντζής αποκαλύπτει τα παράνομα επιδόματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών επί πρυτανείας Πελεγρίνη

Τρία επιδόματα που δεν προβλεπόταν από κανένα νόμο ελάμβαναν οι υπάλληλοι του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) την περίοδο 2013-2014. σύμφωνα με όσα καταγράφει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η έκθεση ελέγχου του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, που εστάλη προ δύο ημερών στο υπουργείο […]

Τρία επιδόματα που δεν προβλεπόταν από κανένα νόμο ελάμβαναν οι υπάλληλοι του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) την περίοδο 2013-2014. σύμφωνα με όσα καταγράφει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η έκθεση ελέγχου του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, που εστάλη προ δύο ημερών στο υπουργείο Παιδείας, στην ηγεσία του ΕΚΠΑ, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους – και αφορά περίοδο κατά την οποία πρύτανης ήταν ο νυν υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης – κατά το 2013 -2014 δαπανήθηκαν από τα αποθεματικά του ΕΛΚΕ συνολικά 241,183 ευρώ για πρόσθετες αμοιβές που δόθηκαν σε υπαλλήλους του ΕΛΚΕ και οι οποίες – ως αντικειμενικές σε διατάξεις νόμων – θεωρούνται παράνομες και ως εκ τούτου αχρεωστήτως καταβληθείσες.

[adsense]

Η έκθεση αναφέρει ότι δόθηκαν σε υπαλλήλους του ΕΛΚΕ τρία επιδόματα.

– Το 2014 χορηγήθηκε σε 57 υπαλλήλους του ΕΛΚΕ το συνολικό ποσό των 89.949,15 ευρώ ως επίδομα ισολογισμού οικονομικού έτους 2012. Η χορήγηση έγινε χωρίς τυποποιημένες διαδικασίες.

– Το 2013 και το 2014 χορηγήθηκαν για αποζημίωση μέρους κανονικής αδείας 57.621,07 ευρώ σε 65 υπαλλήλους του ΕΛΚΕ και 10.335,15 σε 12 συμβασιούχους.

– Για το επίδομα θέσης ευθύνης υπαλλήλων του ΕΛΚΕ, το 2013 χορηγήθηκαν σε 124 υπαλλήλους περί τις 42.000 ευρώ και άλλα τόσα σε 13 υπαλλήλους το 2014.

Το ρεπορτάζ, εν συνεχεία, αναφέρει, ότι η έκθεση ζητεί τον καταλογισμό και την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, καθώς και την αναζήτηση των πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών. «Παράλληλα, πανεπιστημιακοί μιλούν για προσπάθεια νομιμοποίησης των παραπάνω ενεργειών μέσω της παραγράφου 9β του άρθρου 25 στο πρόσφατο νομοσχέδιο για την Ερευνα που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Καινοτομίας», καταλήγει το δημοσίευμα.

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.: 27 συλλήψεις ανηλίκων στο κέντρο της Αθήνας
Τζάνειο: Το συγκλονιστικό μήνυμα γιατρού σε αρνητές του κορονοϊού: «Δύσπνοια, να μην μπορείς να σηκωθείς…»
Καιρός: Με καύσωνα μπαίνει ο Οκτώβριος – Θερμοκρασίες ρεκόρ για την εποχή
Νίκος Τσιλιπουνιδάκης: Δύσκολες ώρες για τον δημοσιογράφο – Στο νοσοκομείο με πρόβλημα στην καρδιά
Τραγωδία σήμερα στην Αρτέμιδα: Βρέθηκε νεκρό βρέφος 17 ημερών στο καροτσάκι του
Δημήτρης Χαλιλόπουλος: Πένθος στον Πύργο – Τον παρέσυρε αυτοκίνητο και έπεσε αιμόφυρτος στην άσφαλτο χωρίς τις αισθήσεις του