Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Στα άκρα οι αγρότες: Επ' αόριστον αποκλεισμός των Τεμπών από τις 12 το μεσημέρι

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες. Συμφώνησαν να προχωρήσουν σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με αύξηση των των ωρών αποκλεισμού των δρόμων στα μπλόκα.

Σε επ' αόριστον αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών, από σήμερα στις 12 το μεσημέρι αποφάσισαν να προχωρήσουν οι αγρότες του εκεί μπλόκου σκληραίνοντας ακόμη περισσότερο την στάση τους. Μετά την συγκεκριμένη απόφαση, η κοιλάδα παρέμεινε εν τέλει ανοιχτή το βράδυ της Δευτέρας- ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να κλείσει στις 9 μ.μ.- και θα κλείσει οριστικά το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα και με την απόφαση της πανελλαδικής συνάντησης της Νίκαιας, οι αγρότες θα κατέβουν στην Αθήνα με τρακτέρ και λεωφορεία, με στόχο να συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα και να παραμείνουν τουλάχιστον για 48 ώρες.

[adsense]

Παράλληλα, συμφώνησαν να προχωρήσουν από χτες, Δευτέρα, σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με αύξηση των των ωρών αποκλεισμού των δρόμων στα μπλόκα, καθώς επίσης και ότι δεν θα συμμετέχουν στη συνάντηση της Βουλής που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για σήμερα Τρίτη.

Πολλά θα κριθούν τις επόμενες ώρες, οπότε και αναμένονται οι γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα της χώρας, ενώ καθοριστικής σημασίας κρίνεται και η συνάντηση που συγκάλεσε για σήμερα στη 1 το μεσημέρι, η συντονιστική στο τελωνείο του Προμαχώνα.

Κοινή συνισταμένη όλων εξακολουθεί να παραμένει η απόσυρση των σχεδίων για ασφαλιστικό και φορολογικό, αλλά και η άσκηση, από σήμερα κιόλας, ασφυκτικών πιέσεων στα σημεία που έχουν στηθεί τα μπλόκα, με περισσότερους επ' αόριστον και 24ωρους αποκλεισμούς.

Τα αιτήματα των αγροτών, όπως διαμορφώθηκαν από την πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας, είναι τα τα εξής:

-Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ κατ άτομο. Στο συγκεκριμένο θέμα υποχώρησε το μπλόκο Νίκαιας το οποίο είχε θέσει ως αίτημα τις 30.000 αφορολόγητο αλλά όχι «ατομικό», αλλά σε «οικογενειακή κλιμακα» προκειμένου να υπάρξει κοινή συνισταμένη στην διατύπωση των αιτημάτων.
-Ζητούν απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού αλλά και κατάργηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τον κλάδο, όπως επίσης και των τεκμηρίων διαβίωσης.
-Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια
-Ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων ώστε να μην κατασχεθούν σπίτια.
-Να μην ισχύσει η φορολογία σε κρασί και τσίπουρο.

Send this to a friend