Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Στα μπλόκα τώρα ο αγώνας των αγροτών μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Στα μπλόκα συνεχίζουν πλέον οι αγρότες τον αγώνα τους για την ανατροπή των σχεδίων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό που όπως λένε τους εξοντώνει και τους αφανίζει.

Μετά τις δύο μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας οι αγρότες επιστρέφουν από σήμερα σε «θέσεις μάχης» κατά μήκος των εθνικών οδών. Σήμερα ο κόμβος των Τεμπών θα κλείσει στις 12 το μεσημέρι κι επ' αόριστον. Ωστόσο τη Δευτέρα αποφασίζουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους σε συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

Ενδεικτικό της αγωνίας που υπάρχει στην κυβέρνηση μετά το ισχυρό μήνυμα που έστειλαν οι χιλιάδες αγρότες από το κέντρο της πρωτεύουσας ήταν η έκτακτη σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ του Σαββάτου με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, με τους οποίους συζήτησε το αγροτικό και ευρύτερα το ασφαλιστικό.

[adsense]

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι με γενικόλογες εκκλήσεις στους αγρότες να προσέλθουν στο διάλογο υποσχόμενοι αόριστες βελτιώσεις στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών και στην μεταβατικότητα των νέων διατάξεων, θα περάσει η... μπόρα των μαζικών κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες πάντως από τα 68 μπλόκα που βρέθηκαν στην Αθήνα για δύο ημέρες στήνοντας «μπλόκο» έξω από τη Βουλή ήταν ξεκάθαροι: «Εμείς τα παιδιά μας τα θέλουμε στην Ελλάδα, όχι στο εξωτερικό. Οι 222 βουλευτές που ψήφισαν τα Μνημόνια, ας τα στείλουν αυτοί».

Ορισμένοι, μάλιστα, αναρωτήθηκαν σε δημόσιες τοποθετήσεις τους στις συγκεντρώσεις: «Τώρα με τα πόδια ή με τα τρακτέρ μήπως ήρθε η ώρα για νέο Κιλελέρ;».

Ενδεικτικό της άκαμπτης στάσης των αγροτών είναι το γεγονός ότι το τελωνείο στον Προμαχώνα έχει κλείσει από χθες και για 48 ώρες ενώ από τις 12 και επ' αόριστον θα είναι κλειστά ξανά τα Τέμπη.

Στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει κλείσιμο του τελωνείου από 10:00-15:00 και από 17.00-22.00. Υπό κατάληψη παραμένει, επίσης, η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων

Send this to a friend