Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο ΟΟΣΑ σχεδιάζει λεωφορεία για την φροντίδα των αστέγων

Ο ΟΟΣΑ σχεδιάζει λεωφορεία για την φροντίδα των αστέγων

Ο ΟΑΣΑ ετοιμάζει ένα ειδικό λεωφορείο το οποίο θα περνά σε καθημερινή βάση από διάφορα σημεία όπου υπάρχουν άστεγοι στην Αθήνα για να τους παρέχει υπηρεσίες καθαριότητας και πρώτων βοηθειών.

Το λεωφορείο θα μετασκευαστεί και θα συντηρείται, ειδικά για τον σκοπό αυτό, και περιλαμβάνει ντουζιέρα, χημική τουαλέτα και χώρο ιατρείου, για να είναι δυνατή η επί τόπου περίθαλψη και φροντίδα των αστέγων.

Η διαδρομή που θα ακολουθεί θα περιλαμβάνει σημεία όπου υπάρχουν άστεγοι, με ενδεικτικότερη τη διαδρομή μέσα από το κέντρο της Αθήνας (Δημαρχείο, Ζάππειο, Ακαδημίας, Αχιλλέως, Φιλοπάππου, κλπ.), Αχαρνών, Πειραιά (λιμάνι), Ελαιώνα, Αιγάλεω, Ρουφ, κλπ. Στις περιοχές αυτές θα καθοριστούν από τον ΟΑΣΑ οι ακριβείς θέσεις των στάσεων, κατά μήκος της διαδρομής και θα εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις, ώστε να μη δημιουργούνται κυκλοφοριακά ή άλλους είδους προβλήματα.

[adsense]

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΑ, κος Αναστάσιος Ταστάνης δήλωσε ότι η κοινωνική αυτή δράση θα αποτελέσει μια ουσιαστική βοήθεια για τους αστέγους, την δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε και ευελπιστεί ότι στο άμεσο μέλλον θα συνεχιστούν οι δράσεις αυτές, επεκτεινόμενες σταδιακά και σε άλλες ειδικές ομάδες του πληθυσμού.

Η μη κυβερνητική οργάνωση PRAKSIS θα συνδράμει με την προσφορά εξειδικευμένων υπηρεσιών προς τους αστέγους.

Send this to a friend