Αθήνα

 

23 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

screenshot 3
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Πολλοί σύντροφοί μου δεν μπόρεσαν να με διαχειριστούν, γι’ αυτό και δεν μείναμε μαζί»
Διάλογοι-σοκ των εκβιαστών δημοσιογράφων με τα θύματά τους: «Αν δεν πληρώσεις θα σε....»

ΕΛΛΑΔΑ

Διάλογοι-σοκ των εκβιαστών δημοσιογράφων με τα θύματά τους: «Αν δεν πληρώσεις θα σε….»

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δράστες που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους διοικητές ΔΕΚΟ και δημοσίων οργανισμών αλλά και επιχειρηματίες είχαν φτάσει σε σημείο να κάνουν ως και 40 τηλεφωνήματα την ημέρα στα θύματά τους για να εξασφαλίσουν την είσπραξη.

Καθοριστικό ρόλο στην εξάρθρωση του κυκλώματος των εκβιαστών όπου πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν ένας εκδότης και δύο δημοσιογράφοι φαίνεται ότι έπαιξε ο λεγόμενος σούπερ κοριός της ΕΥΠ που κατέγραψε απίστευτες συνομιλίες μεταξύ των εκβιαστών και των θυμάτων τους.

Τα ίδια στοιχεία λένε μάλιστα ότι η δράση του κυκλώματος φτάνει πίσω τουλάχιστον ως το 2009, ενώ πλέον με τους εκβιασμούς τους είχαν καταφέρει να έχουν απίστευτους… τζίρους που έφταναν ως και τα 500.000 ευρώ το μήνα.

Οπως αναφέρει το «Εθνος», κορυφή του παγόβουνου χαρακτηρίζουν τις συλλήψεις του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου και των δημοσιογράφων Παναγιώτη Μουσσά και Χρήστου Φράγκου οι αξιωματικοί που χειρίζονται την πρωτοφανή υπόθεση εκβίασης σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζικών ιδρυμάτων και επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα προκύπτουν ενδείξεις για πολυμελές και οργανωμένο κύκλωμα, με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, έχοντας πρόσβαση ή στην ιδιοκτησία τους δεκάδες ιστοσελίδες.

[adsense]

Η σύμπτωση της χθεσινής ημέρας ήταν ότι ο 35χρονος συλληφθείς είχε αναρτήσει σε γνωστή ιστοσελίδα, λίγες ώρες πριν από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., μία ανάρτηση με τίτλο «Η Google μπορεί να ρίξει τον Τσίπρα», η οποία έκανε το γύρο του Διαδικτύου. Ο 35χρονος υποστήριζε στο κείμενό του ότι η Google διαμορφώνει εντέχνως, με τα αποτελέσματα που εμφανίζει στις αναρτήσεις της, αρνητικό κλίμα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Πρόκειται για το στέλεχος της ιστοοσελίδα Sofokleousin, Χρ. Φράγκου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιστοσελίδας: «Σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωση διέρρευσαν τα ονόματα των συλληφθέντων, ένας εκ των οποίων είναι στέλεχος του Sofokleousin.gr και της εκδότριας εταιρίας. Σεβόμενοι την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχοντας αμέριστη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, αναμένουμε την πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης και αποκατάσταση της αλήθειας».
Οι συνομιλίες

Ο σούπερ κοριός κατέγραψε συνομιλίες από τα τηλεφωνήματα που έκαναν και τα οποία πολλές φορές έφταναν τα 40 την ημέρα προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα από τα θύματά τους. Ηταν τόσο πιεστικοί που τους έβριζαν και τους ζητούσαν να καταθέσουν μεγάλα ποσά. Κάποιοι λένε ότι τα συγκεκριμένα ποσά ξεπερνούσαν τις 500 χιλ. ευρώ το μήνα.

Η έρευνα, λένε οι πληροφορίες, ξεκίνησε από το 2009. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος» είναι ενδεικτικός ο τρόπος που δρούσαν όπως φαίνεται μέσα από ένα από τα δεκάδες τηλεφωνήματα που έχουν καταγραφεί: Ενας εκ των εκβιαστών φέρεται να λέει σε ένα από τα θύματά του:
“Αν δεν βάλεις τα λεφτά μέχρι το μεσημέρι θα σε γα…”

Ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι φαίνεται ωστόσο ότι είναι μόνο ένα μέρος του κυκλώματος των εκβιαστών. Το κύκλωμα εκβίαζε τα θύματα με απειλές για οικονομικά και φορολογικά στοιχεία, ενώ έφταναν σε σημείο να απειλούν ακόμη και με αποκάλυψη στην οικογένειά τους ή στον Τύπο των σεξουαλικών τους προτιμήσεων.

Τα χρήματα που έπαιρναν από τα θύματά τους τα εμφάνιζαν ως… διαφήμιση σε χαμηλής κυκλοφορίας εφημερίδες ή σε ενημερωτικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Ο εκβιασμός φέρεται να γινόταν με μέσο πίεσης δύο εφημερίδες και τέσσερα ενημερωτικά sites.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στελέχους δημόσιας επιχείρησης το οποίο εκβίαζαν για να τους δώσει διαφήμιση λέγοντας πως όχι μόνο θα δυσφημήσουν την ίδια και τη δημόσια επιχείρηση, αλλά άφηναν να αιωρούνται απειλές κατά της οικογένειάς της και του παιδιού της.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται κι άλλοι συνεργοί των τριών συγκεκριμένων ανθρώπων που έχουν ήδη συλληφθεί και μάλιστα αναφέρουν πως πρόκειται για δύο άτομα ακόμα που κινούνται στον ευρύτερο τομέα της δημοσιογραφίας και της διαφήμισης.

Σε αυτή την επιχείρηση, οι αστυνομικές αρχές είχαν ξεκινήσει τις έρευνες πολλούς μήνες και έχουν στη διάθεσή τους, συνομιλίες και άλλο υλικό που τους οδήγησε στις τρεις αυτές συλλήψεις. Σε αυτό το υλικό υπάρχουν τηλεφωνικές συνομιλίες και επιστολές. Στον μεγάλο φάκελο της υπόθεσης υπάρχει και η καταγγελία γνωστού επιχειρηματία ο οποίος δέχθηκε επίσης εκβιασμό.

Ανώτατος αξιωματικός της Ασφάλειας δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι «είχαν στήσει έναν μηχανισμό λάσπης με ιστοσελίδες -κάποιες γνωστές- και εφημερίδα. Επαιρναν τηλέφωνα σε τράπεζες, ΔΕΚΟ και επιχειρήσεις και ζητούσαν διαφήμιση. Αν δεν έπαιρναν αυτό που ήθελαν, τότε τους απειλούσαν ότι θα ξεκινήσουν να τους λασπολογούν και να δημοσιεύουν αρνητικά σχόλια για εκείνους. Αλλες φορές εξαπέλυαν απειλές και για τη ζωή τους. “Ή μου δίνετε από την πίτα ή καήκατε”, συνήθιζαν να λένε. Αυτό το έκαναν χρόνια και κανείς δεν τους ακουμπούσε.

Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε από τον Μάιο του 2015, όταν σε ένα δημοσίευμα εφημερίδας του συγκεκριμένου εκδότη είχε προκληθεί σάλος και είχε οδηγηθεί σε παραίτηση διευθυντικό στέλεχος μίας ΔΕΚΟ. Οι εκβιασμοί όπως προκύπτει είχαν ξεκινήσει πριν από 9 χρόνια, αλλά μετά την παραίτηση αυτού του στελέχους άρχισαν οι έρευνες.

Ροή Ειδήσεων

afrikaniki skoni athina 280324 (5)

28/03/2024 | 14:16

Σύσταση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για προστασία από την «αφρικανική σκόνη»

28/03/2024 | 14:02

Ανδριολάτου για Μουρατίδη: «Δεν έχω τη θέση να μιλήσω για κάποιον που δεν γνωρίζω»

28/03/2024 | 13:51

Πρώτη παρουσία του Ντάνι Αλβες στα δικαστήρια για να τηρήσει τους όρους αποφυλάκισης
liagkas 190324

28/03/2024 | 13:38

Γιώργος Λιάγκας: «Αυτά που έκανε ο Μάρκος Σεφερλής πριν 20 χρόνια ήταν τέρατα, τώρα έχει λειάνει τον λόγο του»

28/03/2024 | 13:26

Αντίνοος Αλμπάνης: «Μετά την περιπέτεια της υγείας μου έχω αλλάξει λιγότερο από αυτό που πιστεύω»

28/03/2024 | 13:18

Δεν θα γίνει το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

28/03/2024 | 13:14

Η Duffy σε μία σπάνια ανάρτηση: «H αληθινή ευτυχία έρχεται από μέσα μας»

28/03/2024 | 13:07

Γιάννης Ραγκούσης: «Βεβαίως και μία επίορκη κυβέρνηση μπορεί να κάνει νοθεία»

28/03/2024 | 12:56

Αύριο στο υπουργικό Συμβούλιο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό
dikastirio

28/03/2024 | 12:47

Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων για τον θάνατο από φωτιά 66χρονου

28/03/2024 | 12:37

Το «αντίο» του Παύλου Γερουλάνου στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη: «Βαθιά δημοκράτης, ουσιαστικός σοσιαλιστής, ο Ανδρέας τον άκουγε, το κίνημα τον σεβόταν»

28/03/2024 | 12:30

Πέτρος Λαγούτης: «Όταν κάποιος γίνεται αδιάκριτος και ξεπερνά τα όριά μου με νευριάζει»
dads retreat 280324 (5)

28/03/2024 | 12:17

Tο Dads Retreat έρχεται για δεύτερη χρονιά στην Villa Amfiario στις 15-17 Ioυνίου!

28/03/2024 | 12:07

Δείτε εικόνες: Η αφρικανική σκόνη «σκέπασε» την Αθήνα – Πότε έρχεται το νέο κύμα

28/03/2024 | 11:52

Το σαρδάμ της Δέσποινας Καμπούρη που… διέλυσε το πλατό του «Πάμε Δανάη»
antonis remos ekklisia
Αντώνης Ρέμος: «Εξαφάνισαν» την εκκλησία από την υπερπολυτελή βίλα του στη Μύκονο
ncr ss80 series
Τράπεζες: Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου λόγω καθολικού Πάσχα
peripoliko 3
Χαλκίδα: 12χρονη καταγγέλλει τη μητέρα και τον σύντροφό της για γενετήσιες πράξεις μπροστά της
screenshot 1
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου
alepoxori 270324
Αλεποχώρι: Μεγάλη κατολίσθηση με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος για το Σχίνο
sxoleio maska 040124
Ανακοινώθηκαν τα ονόματα 2.270 εκπαιδευτικών που παίρνουν μετάθεση