• Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου
  • 04:15

Αθήνα

4 oC

ελαφρές νεφώσεις

Γέμισε μετανάστες η Αθηνών-Λαμίας! Γεμάτα πρόσφυγες τα μοτέλ από τη Θήβα μέχρι και τη Φθιώτιδα

Το κυβερνητικό... μπάχαλο για τους μετανάστες και πρόσφυγες συνεχίζεται, με τα μοτέλ στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας να έχει γεμίσει με πρόσφυγες!

[adsense]

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ έχει ακινητοποιήσει περισσότερους από 500 πρόσφυγες στο ύψος των Θηβών, σε μοτέλ στο 90ό χιλιόμετρο, ενώ από το μεσημέρι της Δευτέρας έχουν ακινητοποιηθεί περισσότερα από 30 λεωφορεία σε διάφορα μοτέλ της εθνικής οδού ή και στην είσοδο της Λαμίας, και πάνω από 1.500 πρόσφυγες παραμένουν εκεί, περιμένοντας τις εξελίξεις.

Από το απόγευμα σήμερα, Τρίτης, η αστυνομία άρχισε σιγά-σιγά να διοχετεύει δυο-δυο λεωφορεία κάθε μισή ώρα, ενώ συγχρόνως φτάνουν στη Λαμία και άλλα λεωφορεία από την Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι φορείς της περιοχής προσπάθησαν να ανταποκριθούν συγκεντρώνοντας ό,τι τρόφιμα μπορούσαν, αλλά ωστόσο εκείνο που ζητούν οι πρόσφυγες, είναι να συνεχίσουν το ταξίδι τους και μάλιστα άμεσα. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου που έμειναν ακινητοποιημένοι στη Λαμία, δημιουργήθηκαν και εικόνες πανικού αλλά και εντάσεις, με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες να ζητούν επίμονα να συνεχιστεί το ταξίδι τους.

[adsense]

Από το πρωί, στα Τέμπη, η Τροχαία αναγκάστηκε να σταματήσει πολλά λεωφορεία με μετανάστες και πρόσφυγες, που κατευθύνονταν στην Ειδομένη. Καθώς τα σύνορα με τα Σκόπια παραμένουν κλειστά και 5.000 άνθρωποι περιμένουν να περάσουν στη γειτονική χώρα, οι μετανάστες «κόλλησαν» στα Τέμπη, κατέβηκαν από το λεωφορείο και βρίσκονταν στο οδόστρωμα, μαζί με τα τρακτέρ των αγροτών!

Send this to a friend